Laptop masaüstü donma sorunu

Kroi

Hectopat
Geçen laptopu ekranını hızlıca kapattım sonrada yere düştü ondan sonra bilgisayarda donmalar başladı lakin GTA 5 oynarken hiç donma yok sadece masaüstünde oluyor format veya başka bir şey yapsam düzelir mi?

Crystaldisk ınfo veya hard disk sentinel kurup HDD'nin durumuna bakar mısın? Anlattıklarınızdan dolayı HDD'nin sağlam olduğunu düşünmüyorum.

Sürekli yanıt vermiyor bilgisayar ama oyun oynayabiliyorum. Yükleyip atıcam şimdi

Evet Intel HD 4000 diğeri GT 820M.
nvidia denetim masasından physx işlemcisini 820m seçip denesene bi belki intel graphics kartına düşürdüğünde zarar gelmiştir (donma gta v den çıkınca oluyorsa normaldir sistemi zorlar)
Evet Intel HD 4000 diğeri GT 820M.
aynı sistem bende var gta çok kasıyor nasıl beceriyosun kasmadan oynamayı

Game Booster bir de arada diski birleştiriyorum ancak RAM'den kaynaklı Discord açamıyorum.

Yere düştükten sonra HDD'de bad sector oluşmuş olabilir. Bilgisayarın bazı anlarda donması da bu ihitimali güçlendiriyor. HDTune ile "Error Scan" yapın.

Yere düştükten sonra HDD'de bad sector oluşmuş olabilir. Bilgisayarın bazı anlarda donması da bu ihitimali güçlendiriyor. HD Tune ile "error scan" yapın.

Dediniz gibi bad sector ortaya çıktı nasıl onarabilirim?

Low Level Format atabilirsiniz, HDD Regerator yazılımı ile bad sectorleri devredışı bırakabilir, sağlıklı alanları kullanabilirsiniz. Bu geçiçi bir çözüm olabilir. Fakat her koşulda bu disk artık eskisi gibi sağlıklı olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…