Laptop mavi ekran verip döngüye giriyor

• Konuyu başlatan mirvcc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.526

mirvcc

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Laptopum BIOS'a girmediği için arkadaşımın laptopuna kendi HDD'mi taktım ve UEFI olarak format attım (Windows 7) ve sorunsuz çalıştı. HDD'ye geri taktım fakat açılırken anlık mavi ekran verip yeniden başlıyor. Aynısı önceden arkadaşımın laptopunda da aynı sorun olmuştu ve sorun BIOS'dan sistemi Windows 7 seçmemden kaynaklanmıştı. Tekrar Vista seçtiğimde düzelmişti (laptop Windows 7 diye oradaki ayarı Vista'dan 7'ye değiştirmiştim). Benim laptopum BIOS'a da girmiyor yardımcı olur musunuz?
Kod bu.

Dosya Ekleri

• 16148692081569035147783705255437.jpg
    16148692081569035147783705255437.jpg
    186,2 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
Sebebi laptopların Donanımları apayrı. Size bir çözüm vereyim:
O laptopdayken PC kapanınca sizinkine aktarın HDD'yi, çözülür.

Aldığınız mavi ekran hatası kodu: 0x0000007B

Aldığınız mavi ekran hatası başlığı: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Hata kaynağı: Boot edilen cihazın yani depolama biriminin sorun çıkartması.

Çözüm önerim: Windows 7 donanım değişikliklerinde bile format isteyen bir işletim sistemi olmasından dolayı bir başka bilgisayardan atacağınız Windows 7 sizin bilgisayarınızda çalışmayacaktır. Yapmanız gereken Rufus ile bootable bir USB bellek oluşturup kendi bilgisayarınız üzerinden format atmaktır.

Dediğim yöntemle çözerseniz belirtmeyi unutmayın.

Son düzenleme:
ACHI ve IDE modunu aklıma getirdiniz hocam, genelde ondan yapıyordu bunu.

Evet oradan yapılıyor ama yine de işe yaramaz çünkü Windows 7 donanıma özgü kurulur. Hele bir de kurulum sonrası masaüstüne geldiyse o işletim sisteminden hayır gelmez. En iyisi dediğim gibi tekrar temiz kurulum yapmak. Ama dediğiniz kesin işe yaramayabilir bunu unutmayın.

Ek olarak aşağıdaki konuda da aynısı belirtilmiş.

Maalesef format atabilmek için bunu yapmak zorundayım çünkü Samsung <3<3<3 laptopum NP300E5C kronik sorunlu olduğundan BIOS'a girmiyor. Normalde dijital lisans ile Windows 10 indiriyordum fakat anlamsızca mavi ekran alıp durduğumdan 7 ye geçmek istedim CD ile denedim olmadı ben de mecbur olarak başka laptoptan format atmak zorunda kaldım. UEFI ile BIOS'a girilebildiğinden @Akif9748 in dediği gibi ACHI/IDE modu ile rufusla format attım çünkü diğer türlü attırmıyordu. O da dediğim gibi olmadı ben de 8.1 geçtim aynı yöntem ile sorun çıkmadı şükür. Umarım ayda 20 kez format attığım günler geride kalmıştır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı