Laptop Minecraft Bedrock Edition oynarken takılıyor

palyacho

Centipat
Daha fazla  
Java Edition oynarken sıkıntı yok ama Bedrock'ta sorun çıkarıyor. Ekran kartı ve işlemciyi %30 civarında kullanmasına rağmen takılmalar oluyor. Sebebini bulamıyorum.

Windows ayarlarından grafik ayarlarına gir ve Minecraft'ı ekleyerek

1755102088658.png

Yüksek performansı seç.

Bedrockun optimizasyonu kötü olması ilede alakalı olabilir. Javayı optifine olmadan oynayıncada aynı şekil.

Mux switch nedir?

Olabilir çok bir bilgim yok.
Hocam laptop modelinizi ytye yazarak nasıl alabileceğinizi bulabilirsiniz. Açıklamak gerekirse laptopunuzun ekran kartıni tam performansi ile kullanmasini sağlar. Minecraft da laptoplarda ekran kartini kullanmamasi olabiliyor ( ekran kartı yokmuş gibi sadece işlemci ve işlemcinin grafik sağlayıcısini kullanıyor). Mux switxh yoksa ise başka bir yöntem de verebilirim.

Hocam laptop modelinizi ytye yazarak nasıl alabileceğinizi bulabilirsiniz. Açıklamak gerekirse laptopunuzun ekran kartıni tam performansi ile kullanmasini sağlar. Minecraft da laptoplarda ekran kartini kullanmamasi olabiliyor ( ekran kartı yokmuş gibi sadece işlemci ve işlemcinin grafik sağlayıcısini kullanıyor). Mux switxh yoksa ise başka bir yöntem de verebilirim.
Teşekkür ederim hallettim sanırım ama arkadaşın dediği gibi optimizasyon kötü olduğu için galiba, oyun takılıyor java gibi akıcı değil o yüzden bıraktım oynamayı. Herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı