Masaüstü bilgisayarım icin monitorun yanına koyup kullanmak istiyorum. YouTube vs biraz kurcaladım ama genelde bozuk laptopların ekranını falan kullanıp bir şeyler yapmıslar. Benim laptopta sorun yok, ekranı falan da kaliteli ondan istiyorum. Nasıl ikinci monitor olarak kullanabilirim?
Laptop için soruyorsan ağ üzerinden aktarım olduğu için sadece görüntüyü işlemek amaçlı az miktarda ram ve cpu ihtiyacı olacaktır. Tabi birde ağ. Ana bilgisayar ise normal ikinci monitör bağlayınca neye ihtiyacı varsa bunu kullanur. Gpu gibi.
Laptop için soruyorsan ağ üzerinden aktarım olduğu için sadece görüntüyü işlemek amaçlı az miktarda ram ve cpu ihtiyacı olacaktır. Tabi birde ağ. Ana bilgisayar ise normal ikinci monitör bağlayınca neye ihtiyacı varsa bunu kullanur. Gpu gibi.
Eğer laptopu masaüstüne ikinci monitör olarak bağlarsan (örneğin spacedesk gibi yazılımlarla), tüm işlem gücü yani işlemci, ekran kartı ve RAM masaüstü bilgisayarda kullanılır; laptop sadece görüntüyü gösteren bir ekran görevi görür, kendi donanımını kullanmaz.
ağ zayıfsa, görüntü gecikmeli olur. Ama sadece “ekran” olarak kullanılacağı için laptopun aşırı güçlü olmasına gerek yok. 2010 sonrası çıkan çoğu laptop bu iş için yeterlidir.