Laptop nasıl güçlendirilir?

Unusal 090

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700
Intel i3 12100F
16 GB RAM
500 GB Nvme
Evime çok gitmediğim için ailem bana laptop aldı. Artık sabit olduğum için eski bir Vestel televizyonu ve bir klavyeyi laptopuma bağladım. Ama böyle olunca kendimi çok kötü hissediyorum. Masaüstü bilgisayar almadığım için çok üzülüyorum.

Ayrıca önceden bilgisizliğim yüzünden çok dandik mouse vb. aldım. Şu anki laptopumda da ekran kartına dikkat etmemiştim. Bilgisayarın depolama alanı yetmiyor(256 GB),bir oyun ve tarayıcı açtığımda genelde RAM yetmediği için bilgisayar gri ekran veriyor ve tarayıcı kapanıyor. Laptop düz bir şey yaparken bile bağırıyor, fanı çok sesli çalışıyor.

Özetle bana yardımcı olacak öneriniz var mıdır veya laptopu bir şekilde PC'ye çevirebilir miyim acaba? Lüüttfen bilgisayar almamı önermeyin bütçem yetmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD, Ram takviyesi + Son kullanıcı arayüzlü Linux kullanın. Xfce boşta en fazla 300mb ram tüketiyor.

Özellikleri ve modeli yazar mısın? Hangi işletim sistemini kullanıyorsun? Yükseltme için ne kadar bütçen var?

Özellikleri ve modeli yazar mısın? Hangi işletim sistemini kullanıyorsun? Yükseltme için ne kadar bütçen var?

Sistem marka modelinizi ve özelliklerinizi yazın. RAM yükseltmesi, HDD'den SSD'ye geçerek hızlandırabilirsiniz.

ASUS Vivobook V15 kullanıyorum.
4+4 GB RAM.
Windows 11 Home Single launguage.
Intel i5-10210U CPU @ 1.60GHz 2.11 GHz.
236 GB HDD.
NVIDIA GeForce MX130.
Intel UHD Graphics.

Bütçem çok önemli değil ama 3000'e kadar çıkarabilirim.

İşlemcinin ve Ram'iniz gayet iyi.Bir sata SSD taksanız roket olur.

Hocam sisteminiz iyi yani sadece depolama sıkıntınız var başka sorun gözükmüyor. Birde ekran kartı tabii ki ama laptopta ekran kartı değişimi pek olmuyor.

Çok zor hiç bulaşmayın.

Hocam sisteminiz iyi yani sadece depolama sıkıntınız var başka sorun gözükmüyor. Bir de ekran kartı tabii ki ama laptopta ekran kartı değişimi pek olmuyor.

Tamamdır. Sanırım sadece SSD değiştireceğim.

Yardım eden herkes için çok teşekkürler.

Bir sorum daha olacak görenler cevap verirse sevinirim. SSD alıp kendim evde takabilir miyim ve en fazla nasıl bir sorun çıkabilir?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…