Laptop Normalden Fazla Isınma

mertlanco

Megapat
Leptopum fazla ısınıyordu. Bu yüzden içini açtım, temizledim. Termal macunu kurumuştu. Yeni sürdüm. Fakat bir fark olmadı. Normalde çok fazla ısınmazdı. DiRT 3 medium, 1366X720, tam ekranda oynarken kapanmazdı. Fakat şuan kapanıyor. Sizce neden olabilir ?

Kuruyan termal macunu temizleyip, kavlatıp düzgün sürdünüz mü ? Bir de iyice vidalayın, sıkabildiğiniz kadar sıkın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuruyan termal macunu temizleyip, kavlatıp düzgün sürdünüz mü ? Bir de iyice vidalayın, sıkabildiğiniz kadar sıkın.
Doğru yaptığınımdan eminim . Daha öncedende yapmıştım . Acaba fandamı bir sıkıntı var . Yedek fanım var değiştirsem mi ?

Bizim bir arkadaşın bilgisayarı da yeni temizletip termal macun sürmesine rağmen kapanıyordu. Açıp kontrol ettiğimde gerçekten temiz ve termal macunluydu. Fanı elimle çevirdiğimde çok yavaş döndüğünü gördüm. Makine yağıyla fanı yağladım ve sorun ortadan kalkmıştı. Diğer fanı takmadan önce düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et derim.

Fan çalışıyor. Fakat speed fan programı görmüyor. Peki yeterli hızda döndüğünü nasıl anlarım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Makina marka ve modeli nedir?
Termal macun olarak tam olarak ne sürdün? Izgaraları ve kasa hava girişini de temizledin sanırım.
Soğutucu tablanın vidalarını ne çok ne de az sık, çok sıkarsan macun işlemci üzerinden sağa sola geçer, az sıkarsan da iletim az olduğundan gene yetersiz soğutma olur.

Laptop kauçuk ayakları düştü ise altına parça koyup biraz daha yükseltebilirsin.

Dell İnspiron n5110 kullanıyorum. GPU fan ile temas edebilecekleri yerlere sürdüm. COOLER MASTER E2 sürdüm. Leptapu yükselterek ve hava girişini açarak kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…