Laptop Nvidia GPU'yu görmüyor

Closery

Megapat
Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Front-end Developer
Merhabalar,
Genelde hep yaparım bir sıkıntı olmaz ama ilginçtir ki laptopa temiz kurulum ile Windows 10 kurdum tekrardan. (Eski işletim sistemi de Windows 10'du temiz kurulum yaptım baştan ben de)

Tüm sürücüleri güncelledim. Ama şu anda Bilgisayar > Yönet kısmında Görüntü bağdaştırıcıları bölümünde sadece Intel HD Graphics 4600 var. Nvdia GT760 GPU var bu bilgisayarın içinde ama sistem yokmuş gibi davranıyor.

ssssss.png

Bu durumu nasıl çözebiliriz acaba ?
Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar :)

GPU çipi yanmış olabilir. Benimde başıma geldi driverlarla günlerce uğraştım. Sorun çip te çıktı.

Büyük ihtimal sürücülerin yüklü değil.

Ayrıca GPU GT 760 değil GTX 760M.
Notebook GTX 760M:Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
Hocam laptop'da GTX serisi bir GPU yok. GT serisi var. (Keşke GTX olsa xd) Ve normalde sürücü olmasa bile sistem GPU'yu okur ve görüntü bağdaştırıcıları kısmında çalışmayan bir parçanın sisteme takılı olduğunu gösterir.

Ama yinede denemek için şimdi sürücüyü indirip kuracağım.

GPU çipi yanmış olabilir. Benimde başıma geldi driverlarla günlerce uğraştım. Sorun çip te çıktı.

Evet hocam dediğiniz olma ihtimali var ancak formatı atmadan önce sağlam olan çip format sırasında mı yanacak ? :)

Güncelleme:
Sistemi 4-5 defa yeniden başlattıktan sonra sonunda GPU'yu bilgisayar gördü.
sss.png

Sorun çözüldü.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı