Çözüldü Laptop performansı nasıl artar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Frank Grillo

Hectopat
Radeon 530 ekran kartlı, Intel i5 8250-U işlemcili, 4 GB RAM'li bir laptopum var. Genellikle LoL oynuyorum ve ortalama 70 80 FPS alırken savaşlarda bu değer 40 50 arasına düşüyor. Harddiskim genelde %100 çalışıyor gösteriyor. Bu durumla alakası var mı bilmiyorum fakat drop girmesine sebep oluyor diye biliyorum. Şimdi ben bu harddiskin yerine SSD taksam ve RAM'ın yanına da bir 4 GB RAM daha taksam bu değerlerde artış gösterir mi? En azından savaşlar da 60'ın altına düşmesin istiyorum. Yapabileceğim başka bir şey var mıdır veya?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SSD direkt olarak performans arttırmaz. Ancak geç yüklenen nesneler ve programlar daha hızlı yüklenir. Disk kullanımı tavan yapıyorsa yer yer FPS düşüşlerini engelleyebilir. RAM ise frekansı arttığı takdirde FPS yükselişine sebep olabilir. Muhtemelen desteklenen en yüksek frekansta RAM takılıdır. 4 GB RAM yetersiz geliyorsa FPS düşüşünü RAM'i yükselterek engelleyebilirsiniz. Maalesef yapacağınız pek bir şey yok. Oyun içinde MSI Afterburner ile değerleri atabilirseniz soruna neyin sebep olduğunu bulabiliriz.
Sorununuz çözüldü mü? Herhangi bir geri dönüşte bulunmadınız fakat EİC olarak işaretlediniz. Disk kullanımı tavan yapıyorsa SSD düşüşleri yerine göre engelleyebiliyor. RAM yetersiz ise düşüşlere sebep oluyor.

Herhangi bir rapor veya kullanım detayları atmadığınızdan tam olarak neyin neden olduğunu da belirleyemedik.

Çözüldüyse lütfen belirtiniz.

SSD ve RAM takviyesi yaptım ve aradaki fark gözle görülür oldu. Artık drop yemiyorum ve laptop aşırı hızlandı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…