Laptop pildeyken nasıl daha uzun süre kullanılabilir?

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
Arkadaşlar laptopum Acer Nitro 5 modeli ve güç planım AMD Ryzen Balanced yazıyor o işaretli onu kullanıyorum fakat şarjdan çıkarttığım sıra şarjı çok çabuk bitiyor. Ve daha 1 yılını bile doldurmamış laptop, bunun pildeyken şarjının uzun gitmesi için yeni bir güç planı oluşturup ayarlar mı yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuncu bilgisayarlarının bataryası çok çabuk bitiyor. Workstation veya günlük kullanım için olan seriler gibi uzun süreler idare etmese de, bazı ayarlarla süreyi uzatabilirsin.

Nette gezerken, film-dizi, Youtube vb işler yaparken güç planından işlemci kullanımını kısıtlayabilirsin.
  • Win tuşu+Q bas/ Arama çubuğuna güç planını düzenle yaz / Gelişmiş güç ayarlarını değiştir yazısına tıkla.
  • Açılan pencerede "özel planım" veya "pil tasarrufu" varsa ona tıkla.
  • İşlemci güç tüketimi basamağı altından en düşük işlemci durumu ve en yüksek işlemci durumunu düşür.
  • Seçenekler arasında kendine uygun ayar yaparak pildeyken daha az işlemci kullanmasını sağlayabilirsin.
  • Multimedia ayarları basamağından video kalitesini de pil tasarrufuna alabilirsin.
Tabii bunlar internette sörf yaparken, sosyal medyada gezerken işe yarar. Oyun veya grafik programları gibi ağır işlerde fişe bağlı kullanacağın için sıkıntı olmayacaktır diye tahin ediyorum.

Arkadaşlar laptopum Acer Nitro 5 modeli ve güç planım AMD Ryzen balanced yazıyor o işaretli onu kullanıyorum fakat şarjdan çıkarttığım sıra şarjı çok çabuk bitiyor. Ve daha 1 yılını bile doldurmamış laptop, bunun pildeyken şarjının uzun gitmesi için yeni bir güç planı oluşturup ayarlar mı yapmam gerek?

Dostum plan ayarlarından guç tasaruffu yap çok az şarj gider lakin çok FPS kaybı alırsın onu belirteyim.

Oyuncu bilgisayarlarının bataryası çok çabuk bitiyor. Workstation veya günlük kullanım için olan seriler gibi uzun süreler idare etmese de, bazı ayarlarla süreyi uzatabilirsin.

Nette gezerken, film-dizi, Youtube vb işler yaparken güç planından işlemci kullanımını kısıtlayabilirsin.
  • Win tuşu+Q bas/ Arama çubuğuna güç planını düzenle yaz / Gelişmiş güç ayarlarını değiştir yazısına tıkla.
  • Açılan pencerede "özel planım" veya "pil tasarrufu" varsa ona tıkla.
  • İşlemci güç tüketimi basamağı altından en düşük işlemci durumu ve en yüksek işlemci durumunu düşür.
  • Seçenekler arasında kendine uygun ayar yaparak pildeyken daha az işlemci kullanmasını sağlayabilirsin.
  • Multimedia ayarları basamağından video kalitesini de pil tasarrufuna alabilirsin.
Tabii bunlar internette sörf yaparken, sosyal medyada gezerken işe yarar. Oyun veya grafik programları gibi ağır işlerde fişe bağlı kullanacağın için sıkıntı olmayacaktır diye tahin ediyorum.
Teşekkür ederim hocam
Dostum plan ayarlarından guç tasaruffu yap çok az şarj gider lakin çok FPS kaybı alırsın onu belirteyim.

Hocam şarj da sadece film izliyorum

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı