Çözüldü Laptop pili görseldeki şekilde kullanılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cengiz Seven

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Eski laptopum olan Excalibur G770 model laptopu temizlemek için içini açtığımda bu manzarayla karşılaştım. Bu şekilde bir şişme büyük bir sorun teşkil eder mi? Veyahut kullanıma devam edilebilir mi? Acilen pil değiştirmem gerekiyorsa servise mi göndermeliyim yoksa bilgisayarcıda mı yeni pil takmalıyım? Cevaplarsanız çok memnun olurum.

Dosya Ekleri

• IMG_6156.jpeg
    213,9 KB · Görüntüleme: 58
Çözüm
Değiştirmeyi düşünmüyorum fakat 1-2 hafta sonra değiştirebilirim. Bu süre zarfında oyun oynamak ya da ağır bir işlem yapmakta bir sakınca var mı acaba?

İmkanınız varsa bataryayı içinden komple sökün ve şarjda kullanın. Bu riskli bir kullanım, patlama olasılığı yok değil.
Değiştirmeyi düşünmüyorum fakat 1-2 hafta sonra değiştirebilirim. Bu süre zarfında oyun oynamak ya da ağır bir işlem yapmakta bir sakınca var mı acaba?

O pil gördüğüm kadarıyla şişmiş bence acilen yetkili bir serviste (garantisi var ise) yeni ve orijinal bir pil takılmalıdır. Kardeş ne olur ne olmaz bence git yaptır onu serviste, sonra patlar matlar benden söylemesi.

İmkanınız varsa bataryayı içinden komple sökün ve şarjda kullanın. Bu riskli bir kullanım, patlama olasılığı yok değil.

Çözüm

Teşekkürler, peki bataryayı bilgisayarcıda aynı marka olmayan bir pil ile değiştirsem olur mu? Servise göndermek istiyorum fakat garantisi bitince absürt rakamlar istenebiliyor.

Teşekkürler, peki bataryayı bilgisayarcıda aynı marka olmayan bir pil ile değiştirsem olur mu? Servise göndermek istiyorum fakat garantisi bitince absürt rakamlar istenebiliyor.

Mahalle bilgisayarcısı ise sakın ama sakın gitmeyin, bir servis noktasına götürün. Dandik batarya komple sistemin ömrünü azaltabilir. Direkt yetkili olmasa bile işi bilen bir servise sorun. Tabii bu işlemi yapana kadar ilk olarak bataryayı çıkartın içinden. Birkaç vida ve soketi var o kadar.

Tamamdır öyle yapacağım, çok teşekkürler.

Tekrar merhaba hocam, bir sorum daha olacaktı da cevaplarsanız çok iyi olur.
Ben Sahibinden'den temiz bir orijinal çıkma batarya bulsam ve bilgisayarcıda taksam sorun olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tekrar merhaba hocam, bir sorum daha olacaktı da cevaplarsanız çok iyi olur.
Ben Sahibinden'den temiz bir orijinal çıkma batarya bulsam ve bilgisayarcıda taksam sorun olur mu acaba?

Batarya sağlam ve sağlığı iyi ise olabikir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…