Laptop powerbank ile şarj edilir mi?

simit891929

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle, aynı konuyla alaklı forumda önceden açılan konuları okudum ama aradığım sorunun cevabını bulamadım.

Laptopumun pili 2 saat gidiyor ve okulda yetersiz kalacak. Şu anda yeni bilgisayar alamam ama seneye almayı düşünüyorum o yüzden beni 1 sene idare edebilecek bir çözüm aramaya başladım.
Bilgisayarımın adaptörü ve güç girişi.
20v 2.25a = 45W.
Pili ise.
7.5v 4000MAH = 30W.

Çözüm olarak; Power delivery (45W) çıkışlı bir powerbanki pd tetikleyici devre ve uç dönüştürücü kullanarak kullanmak aklıma geldi. Bu sistem çalışır mı ve devre tam olarak nasıl tasarlanır nereye ne bağlanır bilmiyorum bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. İşe yararsa 20000MAH'lik powerbank bana fazladan 4.5 saat verir ve şu anlık yeterli olur.
Veya DC-DC Boost devresi kullanmak da olabilir ama çalışır mı bilemedim sanırım pd dediğimiz sistem çift taraflı çalışabiliyormuş.

Bunun dışında;
Çıkışı 5-10v 2-3a gibi powerbanklerin her ucunundan gelen güçleri birleştirip DC-DC Boost devresiyle ayarlamasını yapıp da kullanabilirim. Tüm çıkışlardan gelen güçleri birleştirdiğimizde (5V2a X 5 güç çıkışı gibi) 45W güç verebilecek bildiğiniz powerbank varsa link atar mısınız?
ürün şöyle bir adaptör buldum 20v bana uyar ama amperi kendi mi ayarlar işimi görür mü bilemedim.

Yukarıda bahsettiğim sistemlerden hangisi/hangileri çalışır ve en verimli olur? Başka önerileriniz var mıdır? Bu sistemler güvenlik açısından çok sıkıntı yaratır mı (ısınmak, bozulmak, patlamak gibi) bilgi sahibi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı