Laptop RAM değiştirme

mertrr15

Hectopat
Merhaba bilgisayarım (4 GB RAM) (2 GB ekran kartı) var. 8 GB RAM takmak istiyorum ve bu mümkün ama başka bir sorum var, soru ise şu; 8 GB RAM ile 2 GB ekran kartı arasında uçurum fark olur mu?
Ekran kartı değiştirme imkanımız var mı? RAM'de olduğu gibi.
Ekran kartı iki tane var biri; (Intel Graphics 5500 2 GB) harici olarak (NVIDIA gefoce 820M var 2 GB).

Ekran kartı değişmiyor bende bilgisayarcıya sordum değiştirelim diye sadece bilgisayarlara özel takılıyormuş.

Eğer laptop ve anakart’a lehimlenmiş ise değişmez ekran kartın. Bazı laptopların ekran kartı değişebiliyor.

4GB RAM kesinlikle yetersiz. RAM ve SSD takviyesi ile performansınızı yükseltin. 820M, muhtemelen anakartınıza lehimlidir, değiştirilemez. Zaten harici ekran kartı kullanan çok fazla laptop modeli yok, 820M gibi düşük performanslı bir kartı harici takmaları da saçma olurdu.

Evet lehimli bir ay önce SSD aldım maksat orta ayarlarda oyun oynayayım.

Yalnız bir şey kafama takıldı 8 GB RAM alırsam boşa mı gider.

Eğer laptop ve anakart’a lehimlenmiş ise değişmez ekran kartın. Bazı laptopların ekran kartı değişebiliyor.

Evet lehimli, 8 GB tek slot halinde RAM alacağım ama şöyle bir sorum var boşa gider mi RAM çünkü 2 GB ekran kartı ve 8 GB RAM uyumlu olur mu?

Ekran kartı değişmiyor bende bilgisayarcıya sordum değiştirelim diye sadece bilgisayarlara özel takılıyormuş.

Evet benim de değişmiyormuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam isterseniz 64 GB RAM takın, hiçbir sıkıntı olmaz.
İşlemci ve anakartın desteklemesi gerek. Bu seviye bir laptopun bunu desteklediğini sanmıyorum.

RAM değiştirirken uyumluluk gibi sorunlar vardır. Yeni bir konu açıp RAM tavsiyesi isteyin. Rastgele bir bellek almayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…