Bilgisayarımda onboard 4 GB RAM vardı. Ayrıca Samsung'un 4 GB RAM'i vardı. Bu RAM yerine Kingston'un 8 GB RAM'ini taktım. RAM Dual desteklese de sanırım Single çalışıyor. Onboard RAM ile Dual çalışmıyor mu RAM'ler acaba?
Dual calısıyor gozukuyor fakat aslında calısım şekli Flex channel, tabii uygulamalar bunu raporlamıyor. 4+4 Dual +4 Single gibi bir durum. Herhangi bir sıkıntı yok.
Dual calısıyor gozukuyor fakat aslında calısım şekli Flex channel, tabii uygulamalar bunu raporlamıyor. 4+4 Dual +4 Single gibi bir durum. Herhangi bir sıkıntı yok.
İlginç gerçekten. Üzerinde 8 GB DDR4 RAM var, zaten tek RAM slotu var. Bir de onboard RAM var 4 GB. Tam anlamadım ama zaten başka yolu yok gibi görünüyor onboard sistemlerde.
İlginç gerçekten. Üzerinde 8 GB DDR4 RAM var, zaten tek RAM slotu var. Bir de onboard RAM var 4 GB. Tam anlamadım ama zaten başka yolu yok gibi görünüyor onboard sistemlerde.
Evet, onboard RAM'li sistemlerde Flex channel kullanma durumunda kalınabılıyor, Flex channelın etkisi Dual channelin verdiği performans artısını biraz daha az veriyor, onun dısında bir zararı yok.
Evet, onboard RAM'li sistemlerde Flex channel kullanma durumunda kalınabılıyor, Flex channelın etkisi Dual channelin verdiği performans artısını biraz daha az veriyor, onun dısında bir zararı yok.
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Bir de uygulamada bu max bandwith kısmında 1333MHz yazmış ama ram 2666MHz. Ram yarı performansta çalışıyor anlamına gelmiyordur umarım.
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Bir de uygulamada bu Max bandwith kısmında 1333MHz yazmış ama RAM 2666MHz. RAM yarı performansta çalışıyor anlamına gelmiyordur umarım.