Çözüldü Laptop RAM Dual channel mı çalışıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mertyegin14

Kilopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda onboard 4 GB RAM vardı. Ayrıca Samsung'un 4 GB RAM'i vardı. Bu RAM yerine Kingston'un 8 GB RAM'ini taktım. RAM Dual desteklese de sanırım Single çalışıyor. Onboard RAM ile Dual çalışmıyor mu RAM'ler acaba?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    80,3 KB · Görüntüleme: 140
  • lll.PNG
    106,8 KB · Görüntüleme: 124
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dual calısıyor gozukuyor fakat aslında calısım şekli Flex channel, tabii uygulamalar bunu raporlamıyor. 4+4 Dual +4 Single gibi bir durum. Herhangi bir sıkıntı yok.
Dual calısıyor gozukuyor fakat aslında calısım şekli Flex channel, tabii uygulamalar bunu raporlamıyor. 4+4 Dual +4 Single gibi bir durum. Herhangi bir sıkıntı yok.

İlginç gerçekten. Üzerinde 8 GB DDR4 RAM var, zaten tek RAM slotu var. Bir de onboard RAM var 4 GB. Tam anlamadım ama zaten başka yolu yok gibi görünüyor onboard sistemlerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginç gerçekten. Üzerinde 8 GB DDR4 RAM var, zaten tek RAM slotu var. Bir de onboard RAM var 4 GB. Tam anlamadım ama zaten başka yolu yok gibi görünüyor onboard sistemlerde.

Evet, onboard RAM'li sistemlerde Flex channel kullanma durumunda kalınabılıyor, Flex channelın etkisi Dual channelin verdiği performans artısını biraz daha az veriyor, onun dısında bir zararı yok.

Evet, onboard RAM'li sistemlerde Flex channel kullanma durumunda kalınabılıyor, Flex channelın etkisi Dual channelin verdiği performans artısını biraz daha az veriyor, onun dısında bir zararı yok.
Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Bir de uygulamada bu max bandwith kısmında 1333MHz yazmış ama ram 2666MHz. Ram yarı performansta çalışıyor anlamına gelmiyordur umarım.

Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Bir de uygulamada bu Max bandwith kısmında 1333MHz yazmış ama RAM 2666MHz. RAM yarı performansta çalışıyor anlamına gelmiyordur umarım.

Yok hocam, CPU zdeki değeri 2 ile carpmanız lazım 2666 MHz'de calıstıgını gosteriyor orasıda birnevi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…