Merhabalar. Benim laptopumda 4 GB 2+2 GB RAM var. CPU-Z programı 399 MHz ile çalışıyor gösteriyor. Ben buna 4+2 6 GB RAM yapacağım. Şöyle şimdiki 2 GB olanın bir tanesi duracak diğerinin yerine 4 GB takacağım fakat o alacağım 4 GB RAM de mi 399 MHz olmalı?
Arkadaşlar anakartın, ram'ın falan hepsinin mhz'si aynı mı olmalı? Biri 2000 digeri 1600 olmaz mı? Birde tüm bileşenler aynı marka, aynı mhz olursa daha çok performans verir diye duydum. Dogru mudur? Bir anlatırsanız sevinirim.
Merhabalar. Benim bilgisayarımda şu an tek kanal 8 GB DDR4 2133 Mhz RAM bulunuyor. Benim RAM'den şu an piyasada olmadığı için başka bir model RAM kullanacağım. Aklımda tek soru nasıl bir RAM almalıyım ve alacağım RAM ile elimdeki RAM arasında uyuşmazlık olur mu? Teşekkürler.
RAM frekansı Intel'de 1600 MHz, AMD'de ise 1866 MHz makbuldür. Belleklerin kit olması en iyisi olacaktır. Yani farklı frekans ve CL değerinde bellekler uyum sorunu çıkartır.
Merhabalar. Benim laptopumda 4 GB 2+2 GB RAM var. CPU-Z programı 399 MHz ile çalışıyor gösteriyor. Ben buna 4+2 6 GB RAM yapacağım. Şöyle şimdiki 2 GB olanın bir tanesi duracak diğerinin yerine 4 GB takacağım fakat o alacağım 4 GB RAM de mi 399 MHz olmalı?