Laptop RAM sorunu

oğuz000

Centipat
Laptopu satın alırken 8 GB 3000MHz RAM olarak gösteriyordu. Laptopu temizlerken RAM slotlarına bakayım dedim ve 1 tane 4 GB RAM takılı olduğunu gördüm. Cpuz programlarda 8 GB RAM olarak gözüküyor.

Dizüstü nedir?
Diğer bellek anakarta gömülüdür büyük ihtimal.
Lenevo Ideapad 330S.

RAM'ları yakında 12 GB RAM yapmayı planlıyorum bu gömülü RAM'in markaları farklı olursa sıkıntı çıkarır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bugün siparis ettiğim ram geldi. Cpu z ye güvenmiyorum artık açıp kendim kontrol edeceğim oyle RAM alacağım. 4 gb lıktı cpu z ye bakaram 8 gb daha aldım ama farklı model geldi sanırım voltları aynı diye uydu ,ama cok tırsıyorum bi sikinti cikacak diye.

Dosya Ekleri

• 20200202_105934.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 46
Bugun bıraz zorlayacam uyumlularsa donma kasma olmaz ins. bakalım sonucunu da iletirim cok şaşırdim ama bi kac defa masa üstüne arkadaslara yardımcı olmak icib ugrastim. Leptopta yorumlar beni cok korkutmuştu.

Lenevo Ideapad 330S.

RAM'ları yakında 12 GB RAM yapmayı planlıyorum bu gömülü RAM'in markaları farklı olursa sıkıntı çıkarır mı?
Cl ve frekans(mhz) değerleri aynı olursa pek sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum ancak siz yine de asus'u arayın size gerekli açıklamayı yaparlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…