Laptop RAM'ini aparat ile masaüstünde kullanma

Yer
İzmir - KARŞIYAKA
Daha fazla  
Meslek
Gemi İnşaatı / Makina Mühendisliği
Anakartım ECS H61H2-MV v2.0. Üzerinde takılı olan RAM modeli ise SP 4 GB 1333 MHz.
İşlemci i5 2400. Laptopumda 4 GB 1600 MHz DDR3L RAM var arkadaşlar. Ben bu laptop RAM'ini kasaya takma aparatıyla birlikte kasama taktım. Yanına da normal kasa RAM'imi taktım.

Yani DDR3L 1600 MHz 4 GB laptop RAM'i ile 4 GB 1333 MHz. Birlikte bahsettiğim anakartta çalıştırdım. Görüntü geldi bir sorun yok, daha oyun oynamadım fakat sistem stabil çalışıyor. Bir sorun olur mu? UEFI BIOS'ta RAM'lerin 1.5V ile çalıştığını yazıyor. DDR3L 1.3, DDR3 RAM ise 1.5 sanırım olması gereken. RAM alacak param olmadığından bu parçayı aldım. Sistem gayet düzgün çalışıyor. Düşünceleriniz ve yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde problem yoksa, her iki RAM de uyumlu çalışıyor demektir.

Sistemde problem yoksa, her iki RAM de uyumlu çalışıyor demektir.
Hocam teşekkür ederim. Pekala 1600 mhz olan ddr3l Laptop rami ile kasa rami 1333 bu ikisi beraber çalışıyor şuanda ama Laptop rami 1.35 V ile çalışması gerekirken 1.5 ile çalışıyor galiba bu bir sıkıntı yapar mı? DDR3L olan ram 3 senelik Kingston marka. Bu aparatı aldığım servis ddr3l olan ramlerin 1.35 ve 1.5 v ye de uyumlu olduğunu söyledi. Doğrumudur ?
RAM'ler düşük olan frekansta çalışır yani, 1333 MHz ile çalışır her 2 slotta. Bir problem yaratmaz fakat aynı hızlarda olması daha RAM'lerin daha iyi olacaktır.
Teşekkür ederim hocam bi kaç kere sistemi yeniden başlattım bir kaç işlem yaptım ama herhangi bir hata yada mavi ekran almadım. Laptop ramini de kasamda tek başına çalıştırdım bir sorun olmadı. Şuan ikisi bir çalışıyor. Umarım Laptop ramine zarar vermez. Aparat çok hoşuma gitti.

hala kullanıyor musunuz ? performansı nasıl? dizüstü bilgisayarda ki performansın aynısını,masaüstünde alabiliyor musunuz ?

hala kullanıyor musunuz ? performansı nasıl? dizüstü bilgisayarda ki performansın aynısını,masaüstünde alabiliyor musunuz ?
Merhaba iyi günler bir müddet kullandım evet ben bir sorun ile karşılaşmadım. GTA 5 te örneğin 4 GB ram kullanırken, ram kullanım miktarı 3900mb filandı. Fakat Ram 8 GB olduğunda GTA 5 te ram kullanım miktarı 5500 mb ları aştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…