CimiliArdaa Femtopat Katılım 18 Şubat 2021 Mesajlar 23 Daha fazla Cinsiyet Erkek 30 Mart 2021 #1 Şu an laptopumda 16 GB DDR4 3200MHz RAM var, tek kanal. Bunu iki kanal yapmak istiyorum. Aynı marka model veya boyutta olmak zorunda mı? Bilinidik sitelerden RAM önerebilecek arkadaşlar varsa RAM modeli özellikleri vs paylaşılır. Son düzenleyen: Moderatör: 30 Mart 2021
Şu an laptopumda 16 GB DDR4 3200MHz RAM var, tek kanal. Bunu iki kanal yapmak istiyorum. Aynı marka model veya boyutta olmak zorunda mı? Bilinidik sitelerden RAM önerebilecek arkadaşlar varsa RAM modeli özellikleri vs paylaşılır.
boranemre Decapat Katılım 18 Haziran 2019 Mesajlar 357 Çözümler 1 30 Mart 2021 #2 Aynı olması mühim değil, CL değerleri, Soket Tipi ve çalışma frekansları aynı olması yeterlidir.
fenomenale Kilopat Zamanın Tanığı Zamanın Tanığı Katılım 27 Haziran 2019 Mesajlar 2.869 Çözümler 9 Yer Red Bull Ring 30 Mart 2021 #3 MHZ,CL,DDR Değerleri aynı olduktan sonra farklı marka bir problem çıkarmaz şahsen kullanıp söylüyorum.
MHZ,CL,DDR Değerleri aynı olduktan sonra farklı marka bir problem çıkarmaz şahsen kullanıp söylüyorum.
Ryota Hectopat Katılım 7 Mart 2021 Mesajlar 1.074 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 30 Mart 2021 #4 boranemre dedi: Aynı olması mühim değil, CL değerleri, Soket Tipi, Ve çalışma frekansları aynı olması yeterlidir. Genişletmek için tıkla... Hocam eğer CL değeri aynı olan RAM bulamazsa ne yapmalı? Bir tık düşüğü mü iyi bir tık yükseği mi?
boranemre dedi: Aynı olması mühim değil, CL değerleri, Soket Tipi, Ve çalışma frekansları aynı olması yeterlidir. Genişletmek için tıkla... Hocam eğer CL değeri aynı olan RAM bulamazsa ne yapmalı? Bir tık düşüğü mü iyi bir tık yükseği mi?
boranemre Decapat Katılım 18 Haziran 2019 Mesajlar 357 Çözümler 1 30 Mart 2021 #5 Ryota dedi: Hocam eğer CL değeri aynı olan RAM bulamazsa ne yapmalı? Bir tık düşüğü mü iyi bir tık yükseği mi? Genişletmek için tıkla... Düşük olması daha iyi olacaktır. CL değerleri RAMlerin gecikme süreleridir.
Ryota dedi: Hocam eğer CL değeri aynı olan RAM bulamazsa ne yapmalı? Bir tık düşüğü mü iyi bir tık yükseği mi? Genişletmek için tıkla... Düşük olması daha iyi olacaktır. CL değerleri RAMlerin gecikme süreleridir.
fenomenale Kilopat Zamanın Tanığı Zamanın Tanığı Katılım 27 Haziran 2019 Mesajlar 2.869 Çözümler 9 Yer Red Bull Ring 30 Mart 2021 #6 Ryota dedi: Hocam eğer CL değeri aynı olan RAM bulamazsa ne yapmalı? Bir tık düşüğü mü iyi bir tık yükseği mi? Genişletmek için tıkla... CPU-Z adlı programdan anakartının desteklediği CL değerleri gözükür ona göre alabilir aynısın bulamazsa.
Ryota dedi: Hocam eğer CL değeri aynı olan RAM bulamazsa ne yapmalı? Bir tık düşüğü mü iyi bir tık yükseği mi? Genişletmek için tıkla... CPU-Z adlı programdan anakartının desteklediği CL değerleri gözükür ona göre alabilir aynısın bulamazsa.
S sınava Hectopat Katılım 27 Mart 2021 Mesajlar 172 Makaleler 1 Çözümler 1 30 Mart 2021 #7 Yanlış bilgi Zaten tüm laptopların RAM'ları aynı.