Laptop recovery nasıl yapılır ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

albal

Hectopat
Yer
İstanbul/Taksim/Elmadağ
Daha fazla  
Meslek
Set asistanı
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinizin bayramını kutlarım. Laptobumu recovery etmem gerekyor sistem yavaşladı ve bilgisayar çok donuyor. Sizlere sormak istediğim soru şu acer aspire V5-551G laptopta fabrika ayarlarını geri yükle dersem bilgisayarı ilk günü gibi mi yapar yani Win 8'i falan yükler mi otomatik ?

Cevaplarınız için teşekkürler. Konuya acil yazmamın sebebi pazar günü laptobu alıp vana gidecek babam iş için. Ve benim vaktim kısıtlı o gidene kadar sistemi düzeltmem gerekiyor. Recep abi laptoba windows 8 yüklü geldi. Cd veya benzeri bir şeye ihtiyaç duymadan fabrika ayarlarına almam mümkün mü yani sistemi ilk günkü haline getirmek.

Teşekkürler Egemen bey dün gece 03:00 windows 8' in ayarlar sekmesinden halletmiştim sorun çözülmüştür. Şunu da belirteyim belki bazı arkadaşlara faydası olabilir ben aslında fabrika ayarlarına getirmenin yöntemini biliyordum fakat bazı yazılarda recovery DVD'si hazırlanması gerektiği için tereddütte kaldım ve şirket laptobu olduğu için riske atmak istemedim. Sadede gelecek olursak arkadaşlar win 8 kurulu geldiyse tereddüt etmeden fabrika ayarlarını yükleyebilirsiniz bu bilgi önemli olmayabilir ama bilgi bilgidir ileride benim gibi yardıma muhtaç bir arkadaş çıkar ve kullanabilir

Fabrika ayarlarını geri yükle deyince kısaca otomatik olarak ilk gününe geri dönüyor, peki sonrasında sizin müdahale etmeniz gerekiyor mu yani tekrar komut yazmak falan lazım mı yoksa tüm işlemi otomatik mi gerçekleştiriyor?

Tüm işlem otomatik gerçekleşiyor. Sonrasında hiçbir işlem yapmanıza gerek yok hesap açıp windows 8 i kullanmaya devam ediyorsunuz ama dediğim gibi eğer windows 8 kurulu gelmediyse denemenizi tavsiye etmiyorum.

Hard-disc markanı öğren daha sonra sitesinden gereken uygulamayı indirip USB belleğine boot et reset attıktan sonra açılışta ön yüklemeyle hard-disc'in tamamını yok et!

Hard-disc markanı öğren daha sonra sitesinden gereken uygulamayı indirip USB belleğine boot et reset attıktan sonra açılışta ön yüklemeyle hard-disc'in tamamını yok et!
Sorun çözüldü ve ayrıca önerdiğiniz işlem çok gereksiz. Zaten sistemimi fabrika ayarlarına döndüre biliyorsam hard diskimi neden sileyim. Böyle atraksiyonlara gerek yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…