Çözüldü Laptop saati saliselik geri kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

myigitp

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar, Laptop'ım daha 1 senelik ve saati 1 veya 0.30 saniye gibi sürelerce geri kalıyor. Ama bu çok sık olmuyor. BIOS pilinde sorun olduğunu düşünmüyorum. Bazen 2 veya 3 gün açmadığım oluyor bununla alakalı olabilir mi? Teşekkürler.

Çözüm
BiOS ya da Pil kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Sistemler zamanı kendi imkanları ile senkronize etselerde, verify etmek için bir sunucudan yardım alırlar. Sanırım Windows varsayılan time.windows.com. Verify işleminden sonra daha "precise" bir zaman gösterebilirler. Ama bu "precise" etme kısmı bazen cihazlar arası farklılıklara sebep olabiliyor, çünkü kullandıkları kaynak farklı. Örneğin cep telefonunuzun markası Samsung ise, mobil cihazınız verify işlemi için time.samsung.com üzerinden verify yaptığında saniyelik (hatta belki dakikalık) farklar oluşabilir.

Buunu kontrol etmek için her iki cihazıda aynı zaman sunucusu kullanacak şekilde ayarlıyın ve tekrar testinizi yapın.
Bu geri kalma durumunu nasıl tespit ediyorsunuz?
Laptop üzerinden saate basıyorum görev çubuğundaki telefonumdan da saat uygulamasına girerek ikisinin farklı olduğunu tespit ediyorum. Örneğin telefon saati 22:47:30 laptop ise 22:47:00 bu sayede 30 saniye geri kaldığını görüyorum neden böyle oluyor acaba Bios ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

BiOS ya da Pil kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Sistemler zamanı kendi imkanları ile senkronize etselerde, verify etmek için bir sunucudan yardım alırlar. Sanırım Windows varsayılan time.windows.com. Verify işleminden sonra daha "precise" bir zaman gösterebilirler. Ama bu "precise" etme kısmı bazen cihazlar arası farklılıklara sebep olabiliyor, çünkü kullandıkları kaynak farklı. Örneğin cep telefonunuzun markası Samsung ise, mobil cihazınız verify işlemi için time.samsung.com üzerinden verify yaptığında saniyelik (hatta belki dakikalık) farklar oluşabilir.

Buunu kontrol etmek için her iki cihazıda aynı zaman sunucusu kullanacak şekilde ayarlıyın ve tekrar testinizi yapın.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı