Çözüldü Laptop şarj adaptoru birbirine tam oturmuyor ve güç degerleri farkli

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Gorselleri şu sekilde birakiyorum, bilen var mi?

Dosya Ekleri

• 0bc24936-022a-4733-b289-7a3c3716e277.jpg
    0bc24936-022a-4733-b289-7a3c3716e277.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 114
  • Screenshot_20231011_163248_Camera.jpg
    Screenshot_20231011_163248_Camera.jpg
    175,6 KB · Görüntüleme: 75
Çözüm
10A 250V yazan değer kablonun taşıyabileceği max değerdir. Kutu şeklinde olan yere giren ve üzerinde 10A 250V yazan kabloya halk ağazında yonca kablo denir. Çok merak ediyorsanız bulduğunuz başka bir yonca kablo ile değiştirebilirsiniz. Hiçbir sakıncası yok.
Gorselleri şu sekilde birakiyorum, bilen var mi?

Benim bilgisayarın kablosu da tam oturmuyordu ve uzun süre sıkıntısız kullandım, o konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum şahsen ama yine de çok bilgim yok. Farklı değerler sorun teşkil edebilir bence.

10A 250V yazan değer kablonun taşıyabileceği max değerdir. Kutu şeklinde olan yere giren ve üzerinde 10A 250V yazan kabloya halk ağazında yonca kablo denir. Çok merak ediyorsanız bulduğunuz başka bir yonca kablo ile değiştirebilirsiniz. Hiçbir sakıncası yok.

Çözüm
Benim bilgisayarın kablosu da tam oturmuyordu ve uzun süre sıkıntısız kullandım, o konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum şahsen ama yine de çok bilgim yok. Farklı değerler sorun teşkil edebilir bence.
Değerlerin tam anlami ne onu da bilmiyorum açıkçası. Normaldir belki, oyle bire bir çevrilmiyordur. Bilgim yok benim de.

Sakıncası yoksa sorun yok hocam sag olun. Servis yanliş kabloyu mu verdi acaba dedim bian.

Kablonun sokete tam oturmaması konusunda da:
Hiçbir sorun oluşturmaz. Monster'ın ürettirdiği firma bu şekilde yapıyor. Şuana kadar hiç o soket hakkında sorun yaşayan monster kullanıcısına denk gelmedim

Hiçbir sorun oluşturmaz. Monster'ın ürettirdiği firma bu şekilde yapıyor. Şuana kadar hiç o soket hakkında sorun yaşayan monster kullanıcısına denk gelmedim
Peki son bir sey soracagim bu sarj adaptorlerinde koruma tarzi bir sey var mi. Benimkinden cizirti geliyor mesela, prizden gelen yuksek akimi laptoba iletip anakarti yakma gibi bir ihtimal var mi yoksa kendi icerisinde sigorta tarzi guvenlik onlemi barindiriyor mu. Patlar mi yani.

Teknisyen korumasi var tarzinda bir sey dedi de emin olmak icin soruyorum.

Peki son bir sey soracagim bu sarj adaptorlerinde koruma tarzi bir sey var mi. Benimkinden cizirti geliyor mesela, prizden gelen yuksek akimi laptoba iletip anakarti yakma gibi bir ihtimal var mi yoksa kendi icerisinde sigorta tarzi guvenlik onlemi barindiriyor mu. Patlar mi yani.
Kendi içerisinde bir sigorta sistemi olmak zorunda ama çokta güvenmemek lazım. Malum monster f/p markası. En güvenli bağlantı şekli şu şekildedir:
1) adaptörü bilgisayara bağlamak.
2) priz bağlantısını yapmak
3) adaptördeki yonca soketinin bağlantısını yapmak.
Bunun nedenide şudur: oluşabilecek elektriğin havadan zıplaması durumlarında* zarar gören parçanın anakart yerine değişimi daha kolay olan adaptörde olmasını sağlamaktır.

*elektrik kablolarını bağlarken duyduğunuz anlık duyduğunuz "cızzt" sesi

Teknisyenin koruması var demesi ezberden olan birşey. Tabi ki koruması var, IEEE dediğimiz kuruluş resmi bir şekilde satışa sürülen neredeyse tüm cihazlarda bunun olmasını zorunlu kılıyor. Ama korumadan korumaya fark vardır. Bunu da unutmamak önemli.

Kendi içerisinde bir sigorta sistemi olmak zorunda ama çokta güvenmemek lazım. Malum monster f/p markası. En güvenli bağlantı şekli şu şekildedir:
1) adaptörü bilgisayara bağlamak.
2) priz bağlantısını yapmak
3) adaptördeki yonca soketinin bağlantısını yapmak.
Bunun nedenide şudur: oluşabilecek elektriğin havadan zıplaması durumlarında* zarar gören parçanın anakart yerine değişimi daha kolay olan adaptörde olmasını sağlamaktır.

*elektrik kablolarını bağlarken duyduğunuz anlık duyduğunuz "cızzt" sesi

Teknisyenin koruması var demesi ezberden olan birşey. Tabi ki koruması var, IEEE dediğimiz kuruluş resmi bir şekilde satışa sürülen neredeyse tüm cihazlarda bunun olmasını zorunlu kılıyor. Ama korumadan korumaya fark vardır. Bunu da unutmamak önemli.
Hocam msi bu. Raider ge78hx 13vh model.

Hocam neden monster dediniz bu arada? Şarj adaptoru msi laptobuma ait. Bi sıkıntı mı var anlamadim içime kurt düştü.

Son düzenleme:
Hocam msi bu. Raider ge78hx 13vh model.

Hocam neden monster dediniz bu arada? Şarj adaptoru msi laptobuma ait. Bi sıkıntı mı var anlamadim içime kurt düştü.
MSI ve monster yanı firmaya ürettiriyor. Benim de şimdi aklıma geldi. Arkadaşımda msi vardı ve bu marka adaptörü vardı. Bir sorun yok, iphone'un da reeder'ın da çinde üretiliyor olması gibi bir durum olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı