Laptop şarjda mı kullanılmalı?

Helvaci 14

Hectopat
Arkadaşlar şu sitedeki şu laptopu aldım yeni.
Şimdi laptopu kendi şarjında mı yoksa pilde mi kullanmalıyım diye ikilemdeyim. Biraz araştırma yaptım ve pil bakım modunda şarjda olarak kullan diye öneriyorlar. Arada da pili %20'ye kadar boşaltıp tekrar doldur diyorlar. Şarjda boştayken işlemci sıcaklığı 55-60, ekran kartı 40 civarı. Oyundayken de işlemci 75-80, ekran kartı 65-70 nadiren de 75 falan. Hem bu sıcaklıklar normal midir? Ayrıca uzun yıllar boyunca kullanmayı düşünüyorum nasıl daha sağlıklı olur?
Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleme:

İyide Pilde kullanmadan verim alamazsınız ki? FPS arttırmak ıstedıgınızde de pılden bekledıgınız kadar uzun bır performans alamazsınız...

Evet bu sıcaklıklar normaldir oyunlarda drop ve düşük FPS istemiyorsanız şarjda oynamanız lazım işlemci ve ekran kartı tam performansını böyle verebilir.

Öncelikle merhaba, cihazın sistemi gereği oyun oynarken şarjınız yaklaşık olarak 1 saat dayanabilir. Eğer bataryayı dışarıdan takıp çıkartamıyorsanız şarjda oynamanızı tavsiye ederim. Yeni nesil bataryaların şarjını %100 yapıp prize takılı bir biçimde kullanırsanız gücü direkt olarak prizden alır. Böylece bataryanıza zarar vermez. Haftada bir gün film, video vs. izleyerek şarj seviyesini %20'ye indirirseniz sizin için daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca belirttiğiniz sıcaklık değerleri gayet normal, hiçbir sıkıntı yok. Yaz aylarında soğutucu kullanmanızı tavsiye ederim.

@1881mirac Peki şu %80 modu işe yarıyor mu? Onu kullanmalı mıyım? Ve uzun vadeli kullanım için sıkıntı çıkartmaz değil mi?

@1881mirac Peki şu %80 modu işe yarıyor mu? Onu kullanmalı mıyım? Ve uzun vadeli kullanım için sıkıntı çıkartmaz değil mi?
İşe yaradığını pek zannetmiyorum ancak bir sorun çıkaracağını da düşünmüyorum. Daha önce hiç denemediğim için kesin konuşmayayım, sizin deneyip görmeniz daha doğru olur. Benim tavsiyem, en iyi performans ve daha sağlıklı bir batarya için şarj seviyesini %100'e getirip prize takılı bir şekilde kullanmanız. Yeni aldığım cihazı yaklaşık 7-8 aydır bu şekilde kullanıyorum, batarya ömründe hiçbir değişim olmadı. Ama önemli olan kısım, deşarj işlemini her hafta düzenli bir şekilde yapmak diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…