Laptop şarjda oyun oynarken ekran kartı kullanımı %50 oluyor

662022

Centipat
Arkadaşlar laptopta GTA 5 oynuyorum fakat şarjda oynadığımda ekran kartı kullanımı %50 civarı sarjsiz oynadığımda ise %90 civarı. Sizce bu niye böyle?

Arkadaşlar laptopta GTA 5 oynuyorum fakat şarjda oynadığımda ekran kartı kullanımı %50 civarı sarjsiz oynadığımda ise %90 civarı. Sizce bu niye böyle?
Pil modunda olduğu için istesen de istemesen de laptop kendini tasarruf moduna geçiriyor.

Bilgisayar şarjdayken yüksek performanslı olan harici GPU ile oyunu açıyordur ve oyun eski olduğu için bilgisayar rahatça açıyordur ancak pildeyken işlemciye dahili GPU çalışıyordur ve bu yüzden daha çok çalışıyor olarak gözüküyordur. Bilgisayarınızın yazılımından kullanılacak ekran kartını seçerseniz şarja taksanız da takmasanız da harici GPU çalışır ve yüksek performans alırsınız.

Son düzenleme:
Birde birşey daha sorcam sarjda oynarken şarj belli bir zaman sonra 100 den direkt 94 e düşüyor hepde 94 de kalıyor bu durum bataryaya zarar verir mi

Son düzenleme:
Şarjdan oyun oynamak zaten pek önerilen bir şey değil dolunca çıkarmak ve tam boşalmadan takmak gerekir kanaatimce.

Pilde oyun oynama, gündelik işlerine bak. İnternettir, varsa ofis işidir. Temel bir güç kaynağı olmadan pilde oyun oynamak pil için iyi olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…