Laptop şarjı kendi kendine azalıyor

HamitBL

Femtopat
Daha fazla  
Laptopu alalı 5 ay oldu ve son 2 gündür gece kapalıyken şarjı azalmaya başladı. 5 aydır şarjı nasıl bıraktıysam sabaha kadar öyle kalıyordu. YouTube'da ve forumlarda biraz araştırdım, önerilen her şey kapalı (hızlı başlatma, USB'ye güç verilme ayarı). Bir arkadaş "kış aylarında daha fazla oluyor sanırım" demiş ve şu an Samsun'dayım, kar neredeyse 1 metre, geceleri -5 dereceye kadar düşüyor. Acaba soğuktan olabilir mi? Aklıma tek bu geliyor.

Laptopu -5 derecede mi bırakıyorsunuz? Sonuçta evin içerisi yaşama elverişli koşullardadır diye düşünüyorum. Ayrıca bilgisayarınızın güç ayarlarına bakın bakalım. Uyku modunda vs kalınca genelde pilden yiyor.
güç ayarları böyle hocam.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-24 144315.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-24 144315.png
    58,7 KB · Görüntüleme: 24
Bataryada vardır sorun hocam kış olduğu için alakalı olduğunu sanmıyorum :D
Bataryada bir sorun olacagını sanmıyorum daha 5 ay olmuştur ve şuan batarya ömrü tasarım kapasitesinden fazla.

Son zamanlarda bilgisayarı nasıl kapatıyorsunuz? Sadece kapağını kapatarak mı? Normal bilgisayar kapatma şeklinde kapatıp kapağı sonra örtüyorsanız kapağı örtmeden önce tam kapandığına emin olun hocam.

Başlattan kapatıyorum hocam kapağı kapatarak değil.

Lityum ion batarya soğuk havalarda boşalması yaygın bir durum. Lityum ion bataryalar soğuk havaya dirençli değildir. Soğukta uzun süre kalınca kalıcı hasar ve kapasite düşmesine neden olur. Bu sebeple biraz daha sıcak ortamda kullanmanızı tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı