Şu laptopu almak istiyorum ama aklıma takılan yerler var
1) Temel işlemci frekansı 2.2 GHz ne anlama geliyor?
2) Fan sesi nasıl çok yüksek ve rahatsız eder mi (kulaklık kullanamıyorum)
İşlemci frekansı 2.2 GHz yani işlemci hızınından yani saniyedeki döngü sayısından bahsediyor. Gaming laptoplarda genelde fan sesi olabılıyor HP Victus'larda bu durum çok yaygın fakat Acer'in Nitro serisini falan çok övüyorlar onda bu durum var mı bilmiyorum. Fakat yük altındayken laptoplar genelde soğutmak için fanlarını hızlı çalıştırır ve bu da ses yapabilir.
İşlemci frekansı 2.2 GHz yani işlemci hızınından yani saniyedeki döngü sayısından bahsediyor. Gaming laptoplarda genelde fan sesi olabılıyor HP Victus'larda bu durum çok yaygın fakat Acer'in Nitro serisini falan çok övüyorlar onda bu durum var mı bilmiyorum. Fakat yük altındayken laptoplar genelde soğutmak için fanlarını hızlı çalıştırır ve bu da ses yapabilir.
Her oyun laptopunda olur diyorsunuz yani. Sonuç olarak f/p ve soğutması iyi diye okudum ısınması halinde 10 dakika ara verir serinletirim, o hariç iyi sanırım.
Hocam bilgisayardan anlıyorum. İşlemci 2.2 yazıyor forumlarda soruyorum 3.30 yanlış yazmışlar diyen var, o temel hızı baskı altında yükselir diyen var kesin bir şey diyen yok
Her oyun laptopunda olur diyorsunuz yani. Sonuç olarak F/P ve soğutması iyi diye okudum ısınması halinde 10 dakika ara verir serinletirim, o hariç iyi sanırım.
Şöyle ki bu fiyatlardaki herhangi bir laptopun işlemcisi 3.3 olmalı en az, fiyat bandının normali öyle benim dandik laptop bile 2.10
Hocam bilgisayardan anlıyorum. İşlemci 2.2 yazıyor forumlarda soruyorum 3.30 yanlış yazmışlar diyen var, o temel hızı baskı altında yükselir diyen var kesin bir şey diyen yok.
Teknik özelliklerine bakarsanız 2.2 GHz maksimum işlemci hızı sayfanın özelliklerinde yazıyor 5GHz yük altındayken Turbo Boost yapabiliyor bence bu gayet iyi enim düşüncemle.
Ona almamı gerektiriyorsa zaten berbat bir laptop olur bu. 65 desibel bir ses, turbo moduna ne olursa olsun almam. Onu gerektirecekse problem vardır zaten
Teknik özelliklerine bakarsanız 2.2 GHz maksimum işlemci hızı sayfanın özelliklerinde yazıyor 5GHz yük altındayken Turbo Boost yapabiliyor bence bu gayet iyi enim düşüncemle.