Laptop sıcaklık değerlerim sorun çıkarır mı?

rivadexx

Centipat
Yaklaşık 1.5 senedir kullandığım laptopun işlemci sıcaklığı boşta 50-55, yük altında 75-85 derece arasında dolaşıyor. (Bazı oyunlarda 99'a kadar çıkıyor) Ancak 99 da bile hiç sıkıntı çıkardığını görmedim. 1.5 senedir hiç içini açmadım (garanti dışı kalmasından korkuyorum). Servise temizlettir diyebilirsiniz ancak hem virüs dolayısıyla servise götüremem hem de her gün online derslerim oluyor. Kargoya versem en az 1 hafta kullanamayacağım cihazı. Sıcaklık değerleri her ne kadar yüksek de olsa sıkıntı çıkarmadığından servise vermeyi düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1.5 senedir kullandığım laptopun işlemci sıcaklığı boşta 50-55, yük altında 75-85 derece arasında dolaşıyor. (bazı oyunlarda 99'a kadar çıkıyor) ancak 99 da bile hiç sıkıntı çıkardığını görmedim. 1.5 senedir hiç içini açmadım (garanti dışı kalmasından korkuyorum). Servise temizlettir diyebilirsiniz ancak hem virüs dolayısıyla servise götüremem hem de her gün Online derslerim oluyor. Kargoya versem en az 1 hafta kullanamayacağım cihazı. Sıcaklık değerleri her ne kadar yüksek de olsa sıkıntı çıkarmadığından servise vermeyi düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Hocam sıcaklıklar aşırı derecede yüksek bence cihazı kendiniz açıp temizleyin ve termal macun yenileyin.

Kaliteli bir macun ile servise yollayın, genel bakım cihazlara çok iyi geliyor. Sıcaklık konusuna gelecek olursak belli markaların modelleri evet 90-95 derecelerde çalışabiliyor fakat bunu her laptop için öneremeyiz çünkü birçok modelin ömrünü kısaltacaktır ve anakart arızası verecektir.
Bakımları aksatmayın yıllık genel bakımı mutlaka yaptırınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı