Merhaba iyi günler diliyorum. Bahsi geçen konuyla ilgili bir profesyonellik iddia etmiyorum ancak geçmiş zamanlı tecrübelerim dahilinde birkaç paylaşımda bulunmanın fayda sağlayacağına inanıyorum.
Sıvı metal'in W (Yüzey gerilimine oranla sıcaklık tahliye katsayısı) değeri genellikle 30 üzeri olanlar için geçerlidir (Kesin değildir, spesifik araştırma gereklidir).
Sıvı metal'in kullanım amacı genellikle son derece ekstrem faaliyetlerin yürütüldüğü/ciddi kaynak harcamasının yapıldığı cihazlar için kullanılmaktadır. Tecrübelerim dahilinde bunlara veri tabanı yönetimi için kullanılan cihazlar, sunucular, büyük veri işlemeden sorumlu cihazlar ve yapay zekayla ilgili yüksek frekansta faaliyet gösteren cihazlar örnek verilebilir (Emin değilim ancak belki 3B boyutlu modelleme üzerine kaynak tüketen cihazlar da örnek verilebilir, spesifik araştırma gereklidir).
Halk arasında "Termal Macun" olarak adlandırılan ancak genel olarak silikon ve seramiğin (belki farklı elementler de kullanılıyor olabilir) bir karışımı olan ürünler ise 30 W'nin altında kalan ürünleri temsil etmektedir (Kesin değildir, spesifik araştırma gereklidir).
Ek olarak kendi şahsi düşüncem: Sıvı Metal bazlı soğutma görevi görecek ürünlerin kesinlikle ama kesinlikle profesyoneller aracılığıyla uygulanması gerektiğine inanıyorum. Kendi tecrübem dahilinde iş yerinde ürünün tercihinden uygulanma prosedürüne kadar oldukça çetrefilli ve hassas işlemlerin yapıldığını anımsıyorum.
(Tüm düşüncelerim tavsiye niteliğindedir, spesifik araştırma gereklidir.)