Laptop soğutucu önerisi

Fiyat performans bir laptop soğutucu var mı önereceğiniz?

Özür dileyerek söylüyorum .

STAND denilen şey para tuzağından başka bir şey değil .

Kendiniz yapacaksınız , kendiniz yapmadığınız zaman sadece ayak olsun dizüstünü yerden kessin , havayı dağıtsın diye .

Dizüstünüzün uyarısı varsa dik konumda kullanınız diye dik yoksa yatay kendinize göre suntadan veya çıkma standlardan bulup ...

sonrada kendi standınızı yapacaksınız .

Bunun için : CFM değeri iyi bir fan ve fanlar . Tercihen 5 7 12 volt DC .

Bunu ister Adaptörle , İster PSU ile çalıştıracaksınız , PSU 'ya start vermek için bir starter kablo da alabilirsiniz .

Fanın konumunu pervanesini hava sirkülasyonunu siz yapacağınız içinde : En iyi sonuç alırsınız .

Yoksa 400 TL verip : 5 V dandikten fanla CFM değeri 5 10 20 45 50 aralığı sadece süs olsun diye konulan fanlarla 400 TL sadece STAND gözüksün STAND'IM var demek için vermiş oluyorsunuz .

CFM değerini 100 110 120 gibi değerlere çıkardığınızda soğutmanın nasıl olduğunu gördüğünüz gibi : 74 CFM 80 CFM üzerinde gözle görülür bir performans artışı hissedeceksiniz .

Yoksa Standların hiçbiri işini yapmıyor .

Adaptörle satılan türevini bulmak mümkün olmadığı gibi : USB anca dönen oyuncak 5 V oluyor .
 
Haklısınız ama benim böyle bir şeyi evde yapma gibi imkanım yok yani bende bir tane var 4 senelik ama çalışıyor son 2 aydır açtığımda sol ön pervane dönmüyordu bende 4 senedir memnun olduğum için sordum buna benmzer var mı diye yani şu ana kadar ısınma probelmi çekmedim. O yüzden buna benzer var mı diye sordum yardımınız için sağ olun 2 ay daha idare edeceğim okul açılacak zaten.
 
Adamın demek istediği o standlar taş çatlasa 3-5 derece fark ediyor, zaten 1-2 derece sırf stand farkı. Yani sen sıcaklık problemi çekecektin de, o engelledi değil.
 
Adamın demek istediği o standlar taş çatlasa 3-5 derece fark ediyor, zaten 1-2 derece sırf stand farkı. Yani sen sıcaklık problemi çekecektin de, o engelledi değil.

Zaten o 3 -5 derece , yük altında da oynayan bir şey , Yük altında 15 20 30 40 dakikalar bekleyin sıcaklık yine dalgalanmayla birlikte maksimum noktasına ulaşır .

Örneğin kartın diyelim 86 87 derece maksimum yük altında 30 dakikadan sonra 86 - 87 oynaması ...

Soğutucu kullansanız yine o şekilde oynayacak .

Cihazı eğik tutma , Cihazı daha rahat göz hizasında tutma gibi durumlarda STAND kullanılır .

Zaten elinizde hali hazırda STAND varsa başka ihtiyacınız yok demektir .

Ama STAND soğutucu olarak kullanılacaksa ....

Mutlaka el yapımı ... Yani sizde olan eski bir STAND içine fanlar ilave ederek ve bunlara ADAPTÖR ya da PSU ile akım vererek de ..

fanların yönünü egsoz mu yoksa dışarı üflememi CFM değeri hava sirkülasyonu her şeyi yapabileceğiniz içinde soğutma işini kendiniz yaparsınız .

Çünkü Dizüstünü soğutmak için şart , el yapımı soğutucu yapmak .
 
Zaten o 3 -5 derece, yük altında da oynayan bir şey, yük altında 15 20 30 40 dakikalar bekleyin sıcaklık yine dalgalanmayla birlikte maksimum noktasına ulaşır.

Örneğin kartın diyelim 86 87 derece maksimum yük altında 30 dakikadan sonra 86 - 87 oynaması...

Soğutucu kullansanız yine o şekilde oynayacak.

Cihazı eğik tutma, cihazı daha rahat göz hizasında tutma gibi durumlarda stand kullanılır.

Zaten elinizde halihazırda stand varsa başka ihtiyacınız yok demektir.

Ama stand soğutucu olarak kullanılacaksa...

Mutlaka el yapımı... Yani sizde olan eski bir stand içine fanlar ilave ederek ve bunlara adaptör ya da PSU ile akım vererek de.

Fanların yönünü egzoz mu yoksa dışarı üflememi CFM değeri hava sirkülasyonu her şeyi yapabileceğiniz içinde soğutma işini kendiniz yaparsınız.

Çünkü dizüstünü soğutmak için şart, el yapımı soğutucu yapmak.

Peki standın ayaklarını açayım mi? Yoksa düz mü dursun?
 
Peki standın ayaklarını açayım mi? Yoksa düz mü dursun?

Bu cihazınızın tasarımına bağlı olup , altında ki destekler zaten onun alt kasasında bulunan ızgara ile yerin arasındaki boşluk yaratır .

Burada cihazınızın üreticisinden cihazın dik konumda mı yoksa eğik konumda mı ? kullanılması gerektiğiyle alakalı bilgi almanız gerek .

Bazı cihazların tasarımı itibariyle dik tutulması bazılarının ise eğik tutulması gerekmektedir .
 
Ben metal stand aldım evde iki fanim vardı ise yaramayan 12v adaptörde vardı fanları birbirine tutturup standın altına yerlestiyorum 12v akımla 10 derece soğutma sağlıyor kullanmadığım zamanlarda da masama koyup kendim için kullanıyorum herkese öneririm daha ucuza geliyor
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı