Laptop Soğutucu Uzun Vadede Zararlı mı?

471153

Hectopat
Oyun oynarken laptopun altına soğutucu koyma kararı verdim. İşlemci ısısında acayip fark ettiriyor ama bu soğutucunun zararı var mıdır? 5 adet fan var içerisinde. USB'den güç çekiyor. Bu güç çekme mevzusunun USB porta veya laptop bataryasına zararı var mıdır?

Soğutucu Link.

Usb kablosu fazla ısınıyor. Telefon adaptörü ile bağla prize sorun olmaz. Yıllardır öyle kullanıyorum.

Usb kablosu fazla ısınıyor. Telefon adaptörü ile bağla prize sorun olmaz. Yıllardır öyle kullanıyorum.
Mantıklı ama kablo çok kısa. Usb kablonun ısınması problem mi bilmiyorum ama diğer dediğim sorular hakkında fikrin var mı ?

Mantıklı ama kablo çok kısa. Usb kablonun ısınması problem mi bilmiyorum ama diğer dediğim sorular hakkında fikrin var mı ?
Uzun kablo al istersen. Direk laptopa takarsan usb kablo eğer ısınıyorsa anakartı fazla ısındırır. (eğer usb portu direk anakarta lehimli ise)

Ben soğutucuyu prize takıyorum. Çift taraflı uzun USB kablom vardı ve adaptör ile prize takıp soğutucuyu prizden çalıştırıyordum. Laptoba taktığında bir zararı olacağını sanmam ama için rahat edecekse benim dediğim şekilde yapabilirsin.

Kabloyu prize takabilirsin. Bu arada acayip fark etmez bilginiz olsun.
HW monıtor ile test ettim hocam. 80-85 arası alıyordu şuan 65-75 arası veriyor.
En mantıklısı uzun USB kablo alıp adaptörden kullanmak. Teşekkürler dostlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…