Laptop soğutucu vs stant

Dpganah

Centipat
Merhaba, ilk önce video izliyordum. Laptopumu aldım elime, fanlar açık hava alabiliyordu çünkü havadaydı ve değerler video izlerken 39-40 derecelere düştü. Ama masada daha sıcak çalışıyor. Sizce laptop standı mı daha iyi soğutur yoksa laptop fanı mı? Bilgisayarda zaten masada oyun oynarken thermal throttling denen sıkıntı oluyor, FPS'ler düşüyor. Resimde gözüküyor. GPU boş duruyor çünkü şarjdan çıkardım şu anda, GPU devre dışı. Şu anda ama şarjdan çıkarmadan önce CPU'dan daha serindi, 35 derece falandı.

Eki Görüntüle 2653748

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2026-02-04 005915.png
    Ekran görüntüsü 2026-02-04 005915.png
    377,1 KB · Görüntüleme: 8
Hocam bit pazarından Rampage Frosty diye bir soğutucu aldım M4 air ile test ettim %20 performans farkı oluştu ayrıca oyunlardaki drop tamamen ortadan kalktı. Klima sistemli soğutucular araştırın bence.

Açıkçası ben laptop soğutucularına pek sıcak bakmıyorum. Çünkü soğutucular var olan havayı direk bilgisayarın kasasına iletiyorlar ve havada ne olduğu belirsiz bir sürü toz,kir ne varsa kasadan içeri girip laptopun içini tozla dolduruyor ve ömrünü kısaltıyor. Bu nedenden dolayı Ben laptop standı tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı