Laptop soğutucusu nasıl kullanılmalı?

Corolla

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3070
AMD Ryzen 5 5500
Gigabyte B450M K
1 TB Kingston KC3000
16 GB 3600 Mhz Ram
Meslek
Yok
Ramazan Bayramı'nın son günü 950 TL'ye aldığım Rampage fanı o süreden beridir laptopun USB girişine takarak kullanıyorum.
Bazı yorumlar gördüm fan incelemelirnde çoğu kişi telefonların şarj adaptörü ile kullanıyormuş, laptopa takınca laptop ısınıyormuş vs. gibi yazılar gördüm.
Doğrusu nedir ve nasıl kullanmalıyım? Telefonun şarj adaptörüne takarsam fanı yakarım gibime geliyor Volt'tan dolayı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanı yakmazsınız hatta daha sağlıklı çalışır, laptopun USB kontrolcüsüne yük olduğu için kontrolcü bölgesi ısınacaktır. Bu sebeple harici besleme daha sağlıklı olacaktır.

Ramazan Bayramı'nın son günü 950 TL'ye aldığım Rampage fanı o süreden beridir laptopun USB girişine takarak kullanıyorum.
Bazı yorumlar gördüm fan incelemelirnde çoğu kişi telefonların şarj adaptörü ile kullanıyormuş, laptopa takınca laptop ısınıyormuş vs. gibi yazılar gördüm.
Doğrusu nedir ve nasıl kullanmalıyım? Telefonun şarj adaptörüne takarsam fanı yakarım gibime geliyor Volt'tan dolayı.
Zaten bilgisayar girişleri de 5 volt ile çalışır. Telefon adaptörleri de en az 5 volt ile çalıştığı için sorun olmaz. Herhangi bir hasar olmaz. Ayrıca hasarı bırakın daha sağlıklı çalışır.

Telefonun şarj adaptörüne takarsam fanı yakarım gibime geliyor Volt'tan dolayı.

Bir şey olmaz. İkisi de standart 5V. Ancak fanın gücü de laptop içerisinden geçerse batarya ve anakarta ek yük biner. Ha ne kadar yük biner? 700 MA üstünde bir yük bineceğini sanmıyorum. 3W gücü kısa devre yapsanız yine de sorun olmaz tabii laptop anakartı saç teli gibi teller kullanılarak yapılmadıysa.

Uygun durumlarda powerbank ile kullanmak daha iyi olur ama laptopa bağlı kullanmanın bir zararı olmaz.

Merhaba. Hocam; 3 ayrı uygulama şekliyle de kullanılabilir laptop soğutucuları, bu kullanımların herhangi birinde sorun olmaz.
1- Harici AC>DC 5 volt çıkışlı (USB portlu) tüm telefon şarj adaptörlerine bağlayıp direk kullanarak. Android telefonlarının adaptörleri ortalama 1.5-2 A, 5 volt DC çıkışı verir, etiket değerine bakılıp bundan kesin emin olunabilir. Laptop fanlarıyla olan bu kullanımda bu yüzden bir güç yetmezliği olmaz. 1.5- 2 A çıkışlı tüm adaptörler zorlanmadan onları çalıştırabilir.
2- Laptop adaptörleriyle laptopun kullanımıyla eşzamanlı kullanarak, yani laptoplar adaptörlerine takılı iken USB portlarına onları direk bağlayarak. Bu durumda laptopun batarya şarjında eksilme olmaz, batarya şarjı, işletim sistemiyle laptop çalıştırılması ve laptop soğutucusu beslenmesi ayni anda sorunsuz olarak gerçekleşir.
3- Laptop adaptörleri laptoplara takılı olmadan, laptop sadece kendi iç bataryası ile çalışırken USB portlarına onları direk bağlayarak. Bu durumda adaptörler bağlı olmadığından ayni batarya laptop işletim sistemini, iç donanımını ve laptop soğutma fanlarını ayni anda besleyeceğinden dolayı bataryanın toplam deşarj (toplam kullanım) süresi küçük oranlarda kısalmış olur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba. Hocam; 3 ayrı uygulama şekliyle de kullanılabilir laptop soğutucuları, bu kullanımların herhangi birinde sorun olmaz.
1- Harici AC>DC 5 volt çıkışlı (USB portlu) tüm telefon şarj adaptörlerine bağlayıp direk kullanarak. Android telefonlarının adaptörleri ortalama 1.5-2 A, 5 volt DC çıkışı verir, etiket değerine bakılıp bundan kesin emin olunabilir. Laptop fanlarıyla olan bu kullanımda bu yüzden bir güç yetmezliği olmaz. 1.5- 2 A çıkışlı tüm adaptörler zorlanmadan onları çalıştırabilir.
2- Laptop adaptörleriyle laptopun kullanımıyla eşzamanlı kullanarak, yani laptoplar adaptörlerine takılı iken USB portlarına onları direk bağlayarak. Bu durumda laptopun batarya şarjında eksilme olmaz, batarya şarjı, işletim sistemiyle laptop çalıştırılması ve laptop soğutucusu beslenmesi ayni anda sorunsuz olarak gerçekleşir.
3- Laptop adaptörleri laptoplara takılı olmadan, laptop sadece kendi iç bataryası ile çalışırken USB portlarına onları direk bağlayarak. Bu durumda adaptörler bağlı olmadığından ayni batarya laptop işletim sistemini, iç donanımını ve laptop soğutma fanlarını ayni anda besleyeceğinden dolayı bataryanın toplam deşarj (toplam kullanım) süresi küçük oranlarda kısalmış olur. Kolay gelsin.
Kısacası USB soketini sokabildiğin her yer.

Kısacası USB soketini sokabildiğin her yer.
Evet, kesinlikle bu doğru. Evdeki imkanlarla olan belli başlı örnekleri ben vermiştim, bir marketten power bank satın alıp veya arabada çakmaklık çıkışından çakmaklık > USB dönüştürücüyle, vb. birçok (sayısız) uygulamayla bu soğutucular kullanılabilir, içinde sadece PC fan/fanları var çünkü, başka bir şey de yok. Ben evde ilk akla gelen 3 ayrı uygulamadan bahsetmştim, ama bunları anlayan tümünü anlayıp tüm uygulamaları (olayın temelini, esasını) anlayıp kavramış demektir. Kolay gelsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı