Laptop soğutucusu önerisi

abraham42

Centipat
Merhaba oyun oynarken bigisayar laptop olduğu için klasik olarak ısınıyor. Bu yüzden bir laptop soğutucusu önerisi verebilir misiniz?
Bir de laptop soğutucuları ne kadar işe yarıyor?

Merhaba oyun oynarken bigisayar laptop olduğu için klasik olarak ısınıyor. Bu yüzden bir laptop soğutucusu önerisi verebilir misiniz?
Bir de laptop soğutucuları ne kadar işe yarıyor?
Vakumlu olanlar sicak havayi disari ufluyor ve alt tarafa koyulan fanli modeller ise soguk havayi alttan laptop'a dogru ittiriyor. Bence once termal macununu degistirip ic temizligi yapmalisin. Yine mutlu olmaz isen kaliteli bir alttan ufurtmeli alabilirsin. 2-5 derece fark gorebilirsin.

Vakumlu olanlar sicak havayi disari ufluyor ve alt tarafa koyulan fanli modeller ise soguk havayi alttan Laptop'a dogru ittiriyor. Bence once termal macununu degistirip ic temizligi yapmalisin. Yine mutlu olmaz isen kaliteli bir alttan ufurtmeli alabilirsin. 2-5 derece fark gorebilirsin.

Bilgisayarı 5 ay önce aldım zaten termal macun yenileme gibi bir gerekliliğinin olduğunu düşünmüyorum.

Kullanış olduğunuz laptopun alt ızgaranın adedine ve yerine bağlı. Soğutucular genelde fazla işe yaramıyor en fazla ~5 derece sıcaklığı düşürebilirsin. @TeQnaP arkadaşımızın dediği gibi iç temizliği ve bakımı yapabilirsin daha verim alırsın. Yeterli gelmezse bütçe aralığınızı ve kullandığınız laptop modelini belirtin, ona göre önerimizi yapalım.

Kullanış olduğunuz laptopun alt ızgaranın adedine ve yerine bağlı. Soğutucular genelde fazla işe yaramıyor en fazla ~5 derece sıcaklığı düşürebilirsin. @TeQnaP arkadaşımızın dediği gibi iç temizliği ve bakımı yapabilirsin daha verim alırsın. Yeterli gelmezse bütçe aralığınızı ve kullandığınız laptop modelini belirtin, ona göre önerimizi yapalım.

Dediğim gibi bilgisayarı yeni aldım sayılır temizlik ya da termal macun yenilememe gerek yok.
Laptop: ASUS FX504GE.
Laptop için undervolt işlemi öneririm epey serinliyor bilgisayar.

Şu anlık undervolt yapmak istemiyorum. Zaten laptop kullanıyorum performansı masaüstüne göre düşük iyice düşürmek istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı