Laptop soğutucusu ''USB aygıt arızalandı'' hatası

Daha fazla  
Arkadaşlar bende bir laptop USB'si var. Ben bunu takıyorum, yüksek güç falan bir şey diyor. Acaba şu an sorun soğutcuda mı, soğutucınun USB'sinde mi?
İşte hata bu:

USB 2.0 500mA, USB 3.0 ve üzeri 1.000mA akım verebilir. Taktığın soğutucunun üzerinde kaç fan var. 3 ya da fazla ise ve USB 2.0 port kullanıyorsan akım yetmiyordur. Fanlardan biri arızalanmıştır ve aşırı akım çekmeye başlamıştır.

Benim de bir sorum var, USB kısmını PC'ye bağlamak zorunlu mu? Zorunlu değilse telefon şarj adaptörünün USB kısmına takarsa çalışabilir soğutucu bence. Ben klavyemin ışığını o şekilde çalıştırmıştım.

5V elektrik verebilen herhangi bir powerbank, adaptör v.b.'ye bağlanabilir. Ama önceden hata vermezken şimdi veriyorsa cihaz arızalanmış olmalı. Şu haliyle kullanılırsa adaptörden de aşırı akım çekebilir ve soruna yol açabilir. Dandik Çin malı adaptör ise yanabilir hatta. Önce sorunun bulunup onarılması gerekli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…