Çözüldü Laptop stok GHz değerinde çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ati_lla

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba ben 2 ay önce yeni bir Monster Notebook aldım ve sorunsuz çalışıyor ama alırken.
  • Intel® raptor Lake core™ i7-13700H 14C/20T; 24MB l3; e-Core Max 3.70GHz p-Core Max 5.00 GHz; 45W.

Opera Anlık Görüntü_2024-07-29_195757_www.monsternotebook.com.tr.png

Böyle yazıyor yani 3.7 GHz olması gerek fakat,

Ekran görüntüsü 2024-07-29 195640.png

2.40 GHz olarak gözüküyor bu teknik bir hata mıdır yoksa BIOS'tan mı düzeltmeliyim.
Yarın teknik servisi aramayı düşünüyorum.

Bilgisayarımın Linki

Çözüm
Öncelikle bu melez bir işlemci, performans ve verimlilik çekirdekleri var. P Core maksimum 5GHz, E Core ise maksimum 3.7GHz. Iki çekirdeğin de Turbo frekansı farklı. Ondan kaynaklı bu durum. Turbo kapalı olarak da base frekans 2.4GHz, ondan dolayı öyle yazıyor. Anlık değeri Görev Yöneticisi veya HWiNFO gibi uygulamlardan görmek mümkün.
İşlemcinin temel hızı 2.4GHz yani orada öyle görünmesi çok normal. Senin attıkların ise boost yani maksimum frekans.

Öncelikle bu melez bir işlemci, performans ve verimlilik çekirdekleri var. P Core maksimum 5GHz, E Core ise maksimum 3.7GHz. Iki çekirdeğin de Turbo frekansı farklı. Ondan kaynaklı bu durum. Turbo kapalı olarak da base frekans 2.4GHz, ondan dolayı öyle yazıyor. Anlık değeri Görev Yöneticisi veya HWiNFO gibi uygulamlardan görmek mümkün.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı