Laptop tamir olduktan sonra sağ USB port çalışmıyor

LDPli Gabimaru

Centipat
Makaleler
1
Yer
Samsun Çarşamba
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 3 7320U 8 GB LPDDR5 RAM AMD Radeon Graphics

Acer Aspire 3 Laptop
Meslek
Öğrenci
Merhaba, birkaç gün önce laptopumun menteşesi kırıldı ve 1 gün sonra tamire verdim. Tamirciden aldıktan sonra sağ taraftaki ışıklar ve USB port çalışmadı. Tamirden önce çalışıyordu.
İşletim sistemi gerekli mi bilmiyorum ama Windows 11 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayarı toplama esnasında içerisindeki bazı Flex dediğimiz bağlantı kablolarını ya takmayı unutmuş olabilirler ya da tam yerine oturtamamışlardır. Bir ihtimal de kabloya zarar vermişlerdir. Ama sorun genelde bu bahsettiğim yerine takmama veya iyi oturtamama oluyor. Ben de laptop temizlerken falan flex bağlantılarını iki kere kontrol ederim toplama esnasında.

Eğerki USB portları ana karta uzaksa flex kablolar kullanarak anakarta bağlanır muhtemelen tamirci anakartı taktıktan sonra ya flex kabloları takmadı ya da tam oturtamadı çünkü oturtması biraz güç.

Bu arada menteşeler bu iki nedenden kırılır.

1) Menteşeler fazla sıkıdır.
2) Uzun süre bakım yapılmadığından kasa çok ısınır ve menteşe de sıkı olduğundan kasayı çatlatır ve yerinden çıkar.

Hocam bilgisayarı toplama esnasında içerisindeki bazı Flex dediğimiz bağlantı kablolarını ya takmayı unutmuş olabilirler ya da tam yerine oturtamamışlardır. Bir ihtimal de kabloya zarar vermişlerdir. Ama sorun genelde bu bahsettiğim yerine takmama veya iyi oturtamama oluyor. Ben de laptop temizlerken falan flex bağlantılarını iki kere kontrol ederim toplama esnasında.
Hocam sadece ekrana müdahale ettik dediler.

Eğerki USB portları ana karta uzaksa flex kablolar kullanarak anakarta bağlanır muhtemelen tamirci anakartı taktıktan sonra ya flex kabloları takmadı ya da tam oturtamadı çünkü oturtması biraz güç.

Bu arada menteşeler bu iki nedenden kırılır.

1) Menteşeler fazla sıkıdır.
2) Uzun süre bakım yapılmadığından kasa çok ısınır ve menteşe de sıkı olduğundan kasayı çatlatır ve yerinden çıkar.
Menteşeler fazla sıkıydı diye hatırlıyorum.

Hocam sadece ekrana müdahale ettik dediler.

Menteşeler fazla sıkıydı diye hatırlıyorum.
Ekrana müdahale etmek için kasa açılıyor hocam. O sırada belki flex kabloya biraz dokunmuş dahi olsalar ufak bir oynamayla temassızlık yapabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı