Laptop temizlerken sorun çıkar mı?

Hocam bilgisayarcı sizin bilgisayarınızı açmayacak. Sadece alt kısmını açıp temizlik ve termal macun değişimi yapıcak o kadar. Adam çalışırken başında durun eğer güvenmiyorsanız.
Hocam vidaları söktüm. Ama arka kapağı çıkartamıyorum. Elimde pena yok. Kapağa zarar vermeyecek şekilde nasıl çıkartabilirim?

Tüy dökücü kremlerin içinden çıkan aparat, körelmiş ve sivri olmayan bıçak(mümkünse oval meyve bıçağı), eski kullanılmayan kapaklı cam şişelerin(küçük kahvaltılık gibi) yumuşak kapağı(kesip şekil verebilirsiniz), yumuşak sayılabilecek önemsiz bir plastik kap, buzdolabının plastik buz temizleme aparatı vb. şeyleri biraz dikkat ederek kullanabilirsiniz.

Tüy dökücü kremlerin içinden çıkan aparat, körelmiş ve sivri olmayan bıçak(mümkünse oval meyve bıçağı), eski kullanılmayan kapaklı cam şişelerin(küçük kahvaltılık gibi) yumuşak kapağı(kesip şekil verebilirsiniz), yumuşak sayılabilecek önemsiz bir plastik kap, buzdolabının plastik buz temizleme aparatı vb. şeyleri biraz dikkat ederek kullanabilirsiniz.
Hocam her yer tamam da USB’lerin olduğu kısımda kalıyor. Sanki ilahi bir güç açmamı engelliyor. 😂
Hocam bir şey daha termal macunun rengi nedir?

Hocam her yer tamam da USB’lerin olduğu kısımda kalıyor. Sanki ilahi bir güç açmamı engelliyor. 😂
Hocam bir şey daha termal macunun rengi nedir?
Hocam açılmaya yakın olan kısımdan daha zor çıkmaya meyilli tarafa doğru kaldırmanız gerekiyor muhtemelen kapağı. Büyük ihtimal yoktur ama herhangi bir bağlantı kablosu olabilir, kapağı çat diye ayırmayın. Bakır ısı boruları ile işlemci ve gpu arasında olur, gebelde gri renktedir.

Hocam açılmaya yakın olan kısımdan daha zor çıkmaya meyilli tarafa doğru kaldırmanız gerekiyor muhtemelen kapağı. Büyük ihtimal yoktur ama herhangi bir bağlantı kablosu olabilir, kapağı çat diye ayırmayın. Bakır ısı boruları ile işlemci ve gpu arasında olur, gebelde gri renktedir.
Tekrar takıyorum bir türlü açamadım. Yarın babamla bilgisayarcıya göndericem.
Ve vidaları sökünce fark ettim. Bazı vidaların içerde kalan kısmına mavi bir şey sıvanmıştı. Sanki diş macunu sıkılmış gibi.

Tekrar takıyorum bir türlü açamadım. Yarın babamla bilgisayarcıya göndericem.
Ve vidaları sökünce fark ettim. Bazı vidaların iç tarafına mavi bir şey sıvanmıştı. Sanki diş macunu sıkılmış gibi.
Vidaların paslanmasını önler, sızdırmazlık ve yapışkanlık sağlar. Dolayısıyla vidaları sabitler. Ne kadar bağdaştırılabilir bilmiyorum ama normal civata ve somun bağlantılarında kullanılan tırtıllı pul gibi bir nevi, gevşemeyi önler. Ayrıca teknik servis tarafından daha önce açılıp açılmadığı bu boya sayesinde anlaşılır. Boya tekrar takarken dağılır. Dolayısıyla daha önce vidaların açıldığı anlaşılır.

Vidaların paslanmasını önler, sızdırmazlık ve yapışkanlık sağlar. Dolayısıyla vidaları sabitler. Ne kadar bağdaştırılabilir bilmiyorum ama normal civata ve somun bağlantılarında kullanılan tırtıllı pul gibi bir nevi, gevşemeyi önler. Ayrıca teknik servis tarafından daha önce açılıp açılmadığı bu boya sayesinde anlaşılır. Boya tekrar takarken dağılır. Dolayısıyla daha önce vidaların açıldığı anlaşılır.
ilgilendiğin için sağ ol hocam. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı