Laptop Temizliği

Toprak Berke

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Geçen sene yazın bir laptop aldım. Laptopu oyun oynamak için kullanıyorum. Eskiden aldığım performans şimdi bir nebze daha düşük ben de bunun içindeki toz, kir vs. kaynaklandığı düşünüyorum ve bu yüzden laptopu temizlemeye karar verdim. Ama kafamda bazı sorular var. Sırayla yazayım;
1-Laptopun kendi teknik servisine versem ve içini, parçalarını vs. temizlemelerini rica etsem temizlerler mi?
2-Sizce bir senelik laptopu temizlemek doğru mu?
3-Eskiye nazaran laptop daha çabuk ısınıyor, bunun laptopun içindeki toz vs. ile ilgisi olabilir mi?
4-Laptopu temizledikten sonra herhangi bir donanımsal problemle karşılaşabilir miyim? (Ekran kartı, işlemci vs.)

Sorularım bu kadardı. Cevaplarınızı bekliyorum. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Temizlerler. Belli bir ücret karşılığında yapılabilir.
2- Hangi şartlarda kullandığına bağlı. Termal macun yenileme gerektiren laptop da gördüm. 7. 8. yılında termal macunu ilk günkü gibi olan laptop da.
3- Büyük ihtimal buna bağlı olabilir. Bazen de fanın göbeğindeki yağ kurumuş olabilir. Fan rahat dönmüyor olabilir.
4- Bu tamamen tecrübeyle alakalı. İlk kez laptop açacak biriyle 50. kez laptop açacak kişi ayni olmayacaktır takdir edersin.

Garanti ihlali yapmamak için ve hele de ne yaptığından çok emin değilsen servise gönder deyebilirim.

1- Temizlerler. Belli bir ücret karşılığında yapılabilir.
2- Hangi şartlarda kullandığına bağlı. Termal macun yenileme gerektiren laptop da gördüm. 7. 8. yılında termal macunu ilk günkü gibi olan laptop da.
3- Büyük ihtimal buna bağlı olabilir. Bazen de fanın göbeğindeki yağ kurumuş olabilir. Fan rahat dönmüyor olabilir.
4- Bu tamamen tecrübeyle alakalı. İlk kez laptop açacak biriyle 50. kez laptop açacak kişi ayni olmayacaktır takdir edersin.

Garanti ihlali yapmamak için ve hele de ne yaptığından çok emin değilsen servise gönder deyebilirim.
Cevabın için çok teşekkür ederim söylediklerini dikkate alacağım.

Arkadaş yazmış üzerine diyeceğim şey, Monster laptopsa ömür boyu temizlik ve termal macun değişimi yapıyorlar. Başka markaysa da sitelerinden ya mesaj at ya arayarak öğrenebilirsin.
Laptopum Monster değil Casper Nirvana C800 evet Casper'ın ne olduğu ortada ve bilinçli olarak aldım dolduruşlara gelerek değil. Ama termal macun vs. yapacaklarını düşünüyorum. Cevabın için sağol.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı