Laptop temizliğini kendim yapabilir miyim?

rick holmes

Hectopat
Daha fazla  
2 sene oldu laptop alalı ve şimdiye kadar hiç temizlenmedi, termal macunu yenilenmedi. E malum havalar da ısındı bilgisayarın sıcaklık değerleri de bir o kadar arttı. Teknik servis yakında değil kargo vs. ile de ben uğraşmak hiç istemiyorum. Bilgisayarcılara da güvenmiyorum adamakıllı temizleyeceklerini falan düşünmüyorum. Acaba kendim temizleyebilir miyim? Bu konu hakkında bayağı video izledim birkaç tane de konu açılmıştı onları da okudum. Kendim yapmayı çok istiyorum fakat arada kaldım becerebilir miyim diye. Laptopunu kendi temizleyen arkadaşlar nasıl bu iş yapabilir miyim gerekli ekipmanları alırsam? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hocam eğer acemiyseniz gerekli tornavidayı alıp yapmanızı öneririm ve korkmayın yavaş yavaş videoları izleye izleye sırayla yapın. Tornavida olarak proskit tornavidalarına bakabilirsiniz emektat 5 senedir ayakta hiçbir şey olmadı.

Laptopun içinin tozlu olduğundan emin misin çünkü bende öyle düşünüyordum laptopu aldıktan 3-4 yıl sonra açtım için öyle aman aman pisli yoktu fakat istersen tornavidayı alıp YouTube'dan bakarak hafif hafif yapabilirsin dikkat sert davranma.

Ya cihazı öyle çok hor kullanmadım masayı da neredeyse her gün silerim. Fakat yine de tozlanmıştır ya termal macunu falan da kurumuştur muhtemelen çünkü epey ısınıyor işlemci ve ekran kartı. O yüzden temizlenmesi gerek.

Temin etmeye çalışacağım o tornavidayı hocam. Siz daha önce temizlediyseniz adım adım neler yapılmalı anlatır mısınız? Birebir birisinin bana anlatması daha iyi olur zannımca. Bir de almam gereken şeyleri de söyler misiniz, ben biraz araştırdım termal macun, fırça bir de önerdiğiniz tornavidayı alacağım.

Son düzenleme:

Hocam laptop ince işcilik ister ama tamir konusunda. Dikkatli şekilde açıp temizleyip termal macununu değiştirip kullanmaya devam edebilirsiniz.
Ben kendi laptopumda vidaları söküp arka kapağı açardım direk çıkmaz bacak falan kullanmayın hocam kasaya zarar verebilirsiniz
Açtıktan sonra bir hava vururdum ondan sonra fanları çıkartım dikkatli şekilde fanın kablolarını çıkarıp ve soğutma bloğunun vidaları söküp kaldırırdım fanlara hava vurup işlemci ve GPU'dakı kurumuş macunları temizler yenisini sürüp üzerini soğutma bloğunu koyup vidaları sıkıp fan kablolarını takıp geri kasayı takardım uzun şekilde anlatdım ama 5 dk mı almazdı bu işlem

Yazınız için teşekkür ederim hocam. Peki işlemci ve ekran kartındaki kurumuş macunu sadece kuru peçeteyle mi temizleyeceğim bir şey sürmeden.

Yazınız için teşekkür ederim hocam. Peki işlemci ve ekran kartındaki kurumuş macunu sadece kuru peçeteyle mi temizleyeceğim bir şey sürmeden.

Hocam ben peçete ile önce üzerini alıyordum sonra kullak çubuğu ile kalanını dikkatli bir şekilde temizliyordum. Üzerine ayrı bir şey süreni az gördüm hocam yanlış hatırlamıyorssam ama peçete ile üzerindeki kurumuş macunu alın yeterli olacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…