Laptop termal macun değişimi nasıl yapılır?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU @ 2.50GHz 2.70 GHz
Takılı RAM: 12,0 GB (kullanılabilir: 11,9 GB)
Depolama: 466 GB SSD SanDisk SDSSDH3500G
Grafik Kartı: NVIDIA GeForce 940MX (2 GB), Intel(R) HD Graphics 620 (128 MB)
Sistem Türü: 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bilgisayarcıya termalleme işlemi ne kadar diye sordum 500 dedi. Gözümde biraz pahalı oldu ama sizce nasıl? Kendi başıma yapamıyorum çünkü biraz korkuyorum üstelik o kadar dikkatli değilim. RAM deseniz takarım, hard disk deseniz takarım ama işlemci veya bakım hiç benlik bir iş değil. Sizce ne yapmam lazım? PC yanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
500 TL macun değişimi birde kullanacağı macun dandik mi değil mi bilinmiyor. Alırsın 300tlye macununu krallar gibi kendin sürersin. Youtubeda izleyin nasıl olur sonra deneyin.

Korkacağınız bir şey olduğunu düşünmüyorum dikkatli olcağınız sürece yapabileceğinizi düşünüyorum sakin ve hafif bir şekilde yaparsanız bir sorun çıkmaz. Yapamam diyorsanız yapacak bir şey yok gibi.

500 TL macun değişimi bir de kullanacağı macun dandik mi değil mi bilinmiyor. Alırsın 300TL'ye macununu krallar gibi kendin sürersin. YouTube'da izleyin nasıl olur sonra deneyin.

Hocam ama biraz korkum var işte biliyorum yoksa 50 liraya bile alırım istesem 500 TL çok dedi gibi geldi de bana cevabınız için teşekkür ederim.

Ben en son laptop termal macun değişimi için bilgisayarımı söktüğümde 7 tane vida artmıştı tekrar topladığım zaman. Ona göre..

Ben en son laptop termal macun değişimi için bilgisayarımı söktüğümde 7 tane vida artmıştı tekrar topladığım zaman. Ona göre...

Üstelik siz belki bilgilisinizdir yapmışsınızdır sizde bile 7 vide arttıysa bende neler olmaz kimi bilgisayarda klavyeyi sök bilmem anakartı tamamen sök diyor ben bilmiyorum ki anakartın söküleceğinde bir sürü iş çıkar yani.

@Windows10HomeEdition sayısını tam hatırlayamıyorum ama 5-6 defa açıp sorunsuz laptop temizlik ve macun yenileme işlemi yapmışımdır. Bir defasında elimden vida veya tornavida anakart üstüne düştü, bilgisayar perte çıktı, tamir de olmadı. Size tavsiyem, işlemci/ekran kartına kolay ulaşabilecekseniz bunu yapın (yani arka kapağı söktüğünüzde hemen işlemci/ekran kartı bakır borularını görebiliyorsanız) ve çok dikkatli bir şekilde yapmanız. Ben artık işlemler çok meşakkatliyse risk almayıp teknik servislere yaptırıyorum.

Hocam ama biraz korkum var işte biliyorum yoksa 50 liraya bile alırım istesem 500 TL çok dedi gibi geldi de bana cevabınız için teşekkür ederim.

Üstelik siz belki bilgilisinizdir yapmışsınızdır sizde bile 7 vide arttıysa bende neler olmaz kimi bilgisayarda klavyeyi sök bilmem anakartı tamamen sök diyor ben bilmiyorum ki anakartın söküleceğinde bir sürü iş çıkar yani.
Evet. Bir sürü iş çıkıyor. Gerçekten. İlk tecrübemde bunalıma girmiştim. 2 ay psikolojik destek aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı