Laptop termal macun macun önerisi

FurkanK41

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi sosyaller,

Resimde eklediğim termal macuna sahibim. Macun iyi çalışıyor lakin 3-4 ay sonunda sıcaklık değerleri yük altında 85-90 derecelere geliyor. Laptopum oyun bilgisayarı değil, işlemcinin 15W TDP değeri var. Bu macunu almadan önce stok macunla 3 sene kadar kullandım ve 75-80 derecelerde kullanmıştım. Her değişim yaptığımda 70-75 derecelere iniyorum ama 3-4 ay sonra tekrar 90 derecelere çıkıyorum ve macun buharlaşmış oluyor. Macunun rengi beyaz, ince tabaka halinde ekran kartı ve işlemci çipinin tüm yüzeyine sürüyorum. Performansından memnun olsam da daha uzun ömürlü macun arayışı içerisindeyim. 1 yıldan uzun süre dayanacak kaliteli bir macun önerebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-17-00-07-01-332_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-17-00-07-01-332_com.android.chrome.jpg
    53,2 KB · Görüntüleme: 54
Cooler Master Cryofuze Violet kullanıyorum kendi sistemimde, bu macun yoğun kıvamı ve çok iyi ısı iletkenliğiyle bilinir. Siz violet değil de düz versiyonunu tercih edebilirsiniz, ısı iletimi daha da iyi. Ömür olarakta 2 sene rahat gidiyor, pump out durumuna da dirayetli olduğunu düşünüyorum kıvamlı olması sayesinde. Fiyatı tuzludur, ancak değer.

Arkadaşlar iyi sosyaller,

Resimde eklediğim termal macuna sahibim. Macun iyi çalışıyor lakin 3-4 ay sonunda sıcaklık değerleri yük altında 85-90 derecelere geliyor. Laptopum oyun bilgisayarı değil, işlemcinin 15W TDP değeri var. Bu macunu almadan önce stok macunla 3 sene kadar kullandım ve 75-80 derecelerde kullanmıştım. Her değişim yaptığımda 70-75 derecelere iniyorum ama 3-4 ay sonra tekrar 90 derecelere çıkıyorum ve macun buharlaşmış oluyor. Macunun rengi beyaz, ince tabaka halinde ekran kartı ve işlemci çipinin tüm yüzeyine sürüyorum. Performansından memnun olsam da daha uzun ömürlü macun arayışı içerisindeyim. 1 yıldan uzun süre dayanacak kaliteli bir macun önerebilir misiniz?
ID-Cooling veya Arctic MX-6 falan sağlam macunlar. Thermal Grizzly vs. acayip overpriced ünlendiği için. Geçen gün acil ihtiyacımdan dolayı Trendyol'dan rastgele macun sipariş ettim. Maxtor diye bir markanın 12.5 w/mk ısı iletkenlik katsayısına sahip macunu. R5 5600 ile AIDA64 testinde ID-Cooling SE 224XT soğutucusuyla beraber CPB ve PBO açık 56 dereceyi geçmedi. Tavsiye ederim. Aşırı f/p.

Cooler Master Cryofuze Violet kullanıyorum kendi sistemimde, bu macun yoğun kıvamı ve çok iyi ısı iletkenliğiyle bilinir. Siz violet değil de düz versiyonunu tercih edebilirsiniz, ısı iletimi daha da iyi. Ömür olarak da 2 sene rahat gidiyor, pump out durumuna da dirayetli olduğunu düşünüyorum kıvamlı olması sayesinde. Fiyatı tuzludur, ancak değer.

Teşekkür ederim. Sanırım bu dediğinizi alacağım. Artık laptopun vidaları yalama oldu içini açmaktan en fazla 1-2 kere daha açabilirim. Günlük işlerde, birkaç programda ve bazen oynadığım 1-2 oyunda idare etsin yeter. Yoğun kıvam sanırım benim aradığım şey.

ID-Cooling veya Arctic MX-6 falan sağlam macunlar. Thermal Grizzly vs. acayip overpriced ünlendiği için. Geçen gün acil ihtiyacımdan dolayı Trendyol'dan rastgele macun sipariş ettim. Maxtor diye bir markanın 12.5 w/mk ısı iletkenlik katsayısına sahip macunu. R5 5600 ile AIDA64 testinde ID-Cooling SE 224XT soğutucusuyla beraber CPB ve PBO açık 56 dereceyi geçmedi. Tavsiye ederim. Aşırı F/P.

Teşekkür ederim. Macun değiştirdikten sonra sıcaklıkla alakalı sorunum yok lakin uzun süre dayanacak bir tür arıyorum. 60 derecede 4 ay çalışıp sonra yok olacağına 75 derecede 2 yıl çalıştırsın ama bana tekrar macun sürdürtmesin kafasındayım. Uzun süre test etme şansınız oldu mu?

Uzun süre dayanamaması pumpout sorunundan kaynaklanıyor, bir macunun masaüstü sistemde iyi performans göstermesi laptop için uygun olduğu anlamına gelmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı