Laptop ters kullanılır mı?

doruuk

Decapat
Daha fazla  
TikTok'ta falan hep laptopu ters çevirip kullananları görüyorum. Laptopu fotoğrafta gösterdiğim gibi yaptım acaba laptopa zarar verir mi? Yani pek emin olamadım sizin de cevaplarınızı bekliyorum. İyi günler.

Dosya Ekleri

• IMG_20250404_221900.jpg
    157,7 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_20250404_221821.jpg
    221,2 KB · Görüntüleme: 104
Hocam umarım trol konudur.
Yarardan çok zararı var bu yaptığınızın.

Laptopu ters çevirerek kullanmak genellikle önerilmez. Bir laptopu ters çevirmek kısa vadede zarar vermeyebilir, ancak uzun süreli kullanımda ısınma ve diğer sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Laptopu kullanırken doğru pozisyonda, yani normal yerleşim pozisyonunda tutmanız, cihazın ömrünü uzatmaya yardımcı olur.(Yapay zekadan yardım aldım)

Son düzenleme:
TikTok'ta falan hep laptopu ters çevirip kullananları görüyorum. Laptopu fotoğrafta gösterdiğim gibi yaptım acaba laptopa zarar verir mi? Yani pek emin olamadım sizin de cevaplarınızı bekliyorum. İyi günler.
Menteşe yerlerine zarar verebilir tabi bütün yük ekrana geliyorsa dediğim olabilir ama önermem böyle kullanmanı.

Hayır, neden zarar versin? Laptoplarda hidrolik fanlar kullanılmıyor, termal macunun etki edeceği alanda değişmez dolayısıyla laptopu ters çevirdiğinizde hiçbir zararı olmaz.

Menteşe yerlerine zarar verebilir tabii bütün yük ekrana geliyorsa dediğim olabilir ama önermem böyle kullanmanı.

Metal menteşe 4Kg'den çok daha fazlasını taşıyabilir.

Hiçbir şekilde alakası yok hocam ısıyı etkileyecek herhangi bir unsur yok ortada, yapay zekaya sormuşsun zaten.

Hocam sizlere teşekkürler yapay zekalı yorumları lütfen raporlayın.

Menteşeler adi değilse, yük dağılımı düzgün ise hiçbir sorun olmaz ancak o pozisyonda klavyeyi kullanırken küçük bir dikkatsizlikle ekrana kendiniz zarar verebilirsiniz. Hatta dik (Açık kitap gibi) de kullanabilirsiniz.

Sen öyle biliyorsan bir şey diyemem. Bir de zaten yapay zekadan yardım aldım diye düzeltmiştim yorumumu.

Ekran a zarar gelebilir işlemcinin ve ekran kartının termal macunu anakarta akabilir ve bu büyük sıkıntı oluşturur.

Böyle yapmak yerine masaüstü almak daha mantıklı değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…