Çözüldü Laptop üzerinde şişlik var

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cristiano.Amett

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5-11400h 2.7GHz>4.5GHz
RTX 3050Tİ
16Gb Ram
500GB SSD
Meslek
Öğrenci
Demin oyun oynarken fark ettim. Laptopumun F7 tuşunun hemen üst kısmında hafif bir şişlik var. Parmağımla kontrol edince de hissediliyor.

Çözüm
Batarya şişiyor olabilir.

Hocam laptopun kasa tasarımını ve markasını bilmiyorum fakat bataryanız şişmiş olabilir.

Laptop Monster ise bataryadır yüksek ihtimal.

Batarya şişmiş olabilir tavsiyem acilen güç bağlantısını kesip bir bilgisayarcıya göstermeniz batarya çıkartılabiliyorsa kendiniz çıkarın patlama ihtimali mevcut.

Bir yere vurmuştur şişmiştir. 👌

Hocam, görsel, video vb. eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. 🫠

Bazen mühendislik gereği bilerek pay bırakılıyor söküm işlemleri için...

Saygılarımla 🌹

Laptop Monster. Sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum çünkü daha yeni bakımdan geldi Ghost of Tsushima'yı bile 65 derecelerde oynuyorum. Bataryayı çıkardım baktım bataryada gözle görünür bir şişlik yok şişen yer de tam bataryaya denk geliyor mu gelmiyor mu anlayamadım. Klavyeme basınca biraz aşağı doğru çöküyordu zaten acaba öyle olduğu için mi şişik gibi görünüyor dedim ama ondan değil.

IMG20240818153714.jpg

Düzeltme!
Arkadaşlar sorunun kaynağını buldum. Benim laptopumda 3 tane vida diğerlerinden kısa ve o vidalar da batarya kısmına takılıyor. Bilgisayardaki vidaları sökmeye başladım ve uzun vida gelmesi gereken yere serviste kısa vidayı takmışlar. Oradan sonra olayı anladım. Batarya kısmına takılması gereken kısa vida yerine uzun vida takmış bakımı yapan bazı zeki arkadaşlar. Vidaları değiştirdim ve şişlik indi normale döndü bataryayla alakası yok.
Isınmadan dolayı olabilir, ve oranın tam alt kısmında batarya olması gerek, büyük ihtimalle o kısım düzgün hava almadığınan olabilir.

Veya dandik materyal, bence bir kontrol ettirmelisin o laptopu.

Batarya şişiyor olabilir.

Hocam laptopun kasa tasarımını ve markasını bilmiyorum fakat bataryanız şişmiş olabilir.

Laptop Monster ise bataryadır yüksek ihtimal.

Batarya şişmiş olabilir tavsiyem acilen güç bağlantısını kesip bir bilgisayarcıya göstermeniz batarya çıkartılabiliyorsa kendiniz çıkarın patlama ihtimali mevcut.

Bir yere vurmuştur şişmiştir. 👌

Hocam, görsel, video vb. eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. 🫠

Bazen mühendislik gereği bilerek pay bırakılıyor söküm işlemleri için...

Saygılarımla 🌹

Laptop Monster. Sıcaklıktan olduğunu sanmıyorum çünkü daha yeni bakımdan geldi Ghost of Tsushima'yı bile 65 derecelerde oynuyorum. Bataryayı çıkardım baktım bataryada gözle görünür bir şişlik yok şişen yer de tam bataryaya denk geliyor mu gelmiyor mu anlayamadım. Klavyeme basınca biraz aşağı doğru çöküyordu zaten acaba öyle olduğu için mi şişik gibi görünüyor dedim ama ondan değil.

IMG20240818153714.jpg

Düzeltme!
Arkadaşlar sorunun kaynağını buldum. Benim laptopumda 3 tane vida diğerlerinden kısa ve o vidalar da batarya kısmına takılıyor. Bilgisayardaki vidaları sökmeye başladım ve uzun vida gelmesi gereken yere serviste kısa vidayı takmışlar. Oradan sonra olayı anladım. Batarya kısmına takılması gereken kısa vida yerine uzun vida takmış bakımı yapan bazı zeki arkadaşlar. Vidaları değiştirdim ve şişlik indi normale döndü bataryayla alakası yok.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı