Laptop USB portları çalışmıyor

Sourcerer

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, laptopumda yaklaşık 1 aydır USB portlarımın çalışmadığını fark ettim. Başka portları (HDMI vb.) Denemedim. 3 tane USB portum var, hiçbiri çalışmıyor. Gördüğüm her yolu denedim, aygıt yöneticisinden USB'leri deaktifleştirip tekrar aktifleştirdim, kaldırıp tekrar yükledim, özelliklerden güç kazancı seçeneğini kapattım, Denetim Masası'ndan güç seçeneklerinden plan ayarını değiştirip gelişmiş seçeneklerden USB askıya alma ayarını kapattım, BIOS'tan baktım USB ile ilgili tüm ayarlar aktif, güncelleme de attım. Tek denemediğim BIOS'ta bazı bilgisayarlarda Legacy USB Support ayarını aktif etmek fakat kullandığım bilgisayar Toshiba Satellite C55'te öyle bir ayar yok. Bir de galiba BIOS'un güncel bir sürümünde ya Onboard Devices ya da Integrated Peripherals diye bir ayar oluyormuş ama bende o yok. Nasıl hallederiz bunu arkadaşlar bilen varsa yazsın. Şu an kablosuz bir mouse takmaya çalışıyorum fakat algılamıyor. Fareyi adaptöre taktım çalışıyor, USB girişine de telefon şarj aleti taktım çalışmıyor. Yani sorun USB girişinde. Bilen varsa yazsın sabahtan beri yapamadım ben, iyi akşamlar.

USB portları aynı tarafta mı? bu bahsettiğiniz diğer yanı HDMI vs deneyebilir misiniz eğer onlar çalışıyor ise belki de kablo yerinden çıkmıştır öyle taşırken filan olabilir zaten yeni de almışsınız.

USB portları aynı tarafta mı? bu bahsettiğiniz diğer yanı HDMI vs deneyebilir misiniz eğer onlar çalışıyor ise belki de kablo yerinden çıkmıştır öyle taşırken filan olabilir zaten yeni de almışsınız.
Hocam iki sağda bir solda var. Bir de laptopu aldığım 6-7 sene oluyor ama son 1 aydır böyle. Taşımıyorum da sadece çantasına koyup çıkarıyorum. HDMI deneyeceğim.
USB girişi hasar almış mı?
O da bir ihtimal fakat 3'ü birden hasar alması gerek çünkü hiçbiri çalışmıyor
Galiba sorunu buldum, laptopun bataryasını çıkarıp geceboyu bıraktım sonraki akşam bataryayı takıp açtığımda mouse'u taktım çalıştı fakat 15 dk civarı sonra tekrar gitti. Bu sefer kapatıp bataryayı çıkarttım, açıp tekrar mouse'u taktım. Gene çalıştı bu sefer de 3 saat civarı gitti. USB portları galiba fazla ısınıyor veya gereğinden fazla elektrik alıyor, nası halledicez bunu? Laptopu aldığım günden beri aynı kullanıyorum evden bile çıkarttığım yok, üstüne de birşey dökülmedi. Sebebi nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı