Laptop USB temassızlık sorunu

Lyraes

Hectopat
Merhabalar, yaklaşık 7 yıldır kullandigim dizüstü bilgisayarım son 2 3 haftadır USB portları temassızlık yapmaya başladı. Bilgisayari bir kablolu fare ve kulaklık ile kullanıyorum oyun ortasında temassizlık oluyor ve kulaklıkla fare gidip geliyor ama daha sonra sistem oyunu aşağıya atıyor ve ekran kartı sürücüsünün hata verdiğini söylüyor. Bu nedenle oyundan sürekli gir çık yapmak zorunda kalıyorum. Bir de bazen ekran gidip geliyor gibi oluyor böyle karıncalanma gibi ama ekranda sanki görüntü kayıp tekrar eski hâline dönüyor. Milisaniyelik bir şey onunla da alakası olabilir mi?
Cevaplarinizi bekliyorum

Dizüstü bilgisayarınızın GPU'su soğuk lehime düşmüş muhtemelen. Oyun haricinde USB aksesuarı takıp kablosunu biraz sallamayı deneyin. Temassızlık oluyorsa USB girişleri de muhtemelen lehim kırmıştır ya da gevşemiştir. Olmuyorsa sorunun USB girişleriyle muhtemelen alakası yoktur.

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın,
USB sorunu elimi bilgisayarın gövdesine (touch pad hizasına) koyunca oluyor genelde. Kabloyu sallayınca düzgün çalışıyor ama elimi koyunca hafif de olsa baskı yaptığı için çalışmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…