Laptop VRAM nasıl yükseltilir?

efew0

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Kocaeli
AMD Ryzen 7 5825U işlemcili APU sistem bir laptopum var laptopu alırken satan adam (Teknosa çalışanı) bana ekstra olarak içinde 2 GB gömülü var dedi fazla bilgim yok ama gömülü dediği herhalde VRAM diye düşünüyordum, bu VRAM'a baktım 512MB yazıyordu bu yükselir mi? APU sistem olduğu için laptopa RAM takviyesi yaparsam VRAM artar mı?

RAM: 8 GB

Kendiniz BIOS'tan arttırabiliyorsunuz diye biliyorum, RAM arttırır iseniz kendiliğinden artma olasılığı var çünkü RAM'den belli bir oranda VRAM ayırıyor diye biliyorum. Gömülü olması hakkında bir fikrim yok.

Peki hocam 512 MB yazıyor ama burdaki 4GB lik alan nedir? Bir bilginiz var mı?

Ramden alıyor Apu olduğu için hocam. Ram arttırısanız sistem daha da rahatlar performans artışı olur. Çünkü Apu ekran kartı eksiğini ramden tamamlıyor.

Ramden alıyor Apu olduğu için hocam. Ram arttırısanız sistem daha da rahatlar performans artışı olur. Çünkü Apu ekran kartı eksiğini ramden tamamlıyor.
APU nun öyle birşey olduğunu bende yeni öğrendim evet, peki yeni bir uygun RAM ı nasıl bulabilirim?

BIOS üzerinden arttırabılırsınız VRAM'ı.

Görev yöneticisinde 1/2 yazıyor biri boşmu?
Evet hocam.

Ama benim dediğim işlem VRAM den ziyade vramin aldığı Ramin fazla olması nedeniyle sisteme daha az kalan Ramin performans düşüklüğü sorunu yaşatmasını çözer.

Ram takviyesi yapıp @N0rvecli hocamın dediği gibi biosdan arttırın. Yoksa şuanki hali ile arttırmak kötü olur.

Evet hocam.

Ama benim dediğim işlem VRAM den ziyade vramin aldığı Ramin fazla olması nedeniyle sisteme daha az kalan Ramin performans düşüklüğü sorunu yaşatmasını çözer.
Hocam, önceden de duymuştum APU olduğu için RAM eklemem benim için daha iyi olacağını dediler fazla takmadım. Şimdi VRAM için başka bir konu açtım sizde ram eklememin sistemi rahatlatacağını söylüyorsunuz bir bakayım şu RAM lere işte

Hocam bir sorum daha olcak bu RAM ne yapıp aramam lazım HP uygulamasında RAM bilgileri bu:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…