Laptop VRAM nasıl yükseltilir?

Bu olması lazım; Samsung 8 GB 3200 MHz DDR4 SODIMM M471A1K43EB1-CWE Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Peki hocam 512 MB yazıyor ama buradaki 4 GB'lik alan nedir? Bir bilginiz var mı?

Eki Görüntüle 1597886

Oyuna falan girerseniz otomatikman 4 GB yapıyor tabii RAM'de boş alan varsa eğer yoksa 2 GB moduna alır 512 ise şu anki aktif ayrılmış bölüm.
Mesela GTA V oynarsan büyük ihtimalle 2 GB yazacaktır.

Laptop anakartının bir slotunun ne kadar desteklediğini öğrenme şansım var mı? Laptopda anakart modelini falan bilmiyorumda.
Var hocam da eğer diğer Rami çıkarmadan 3200mhz üstü takviye yapacaksanız bunu öğrenmeye gerek yok. Çünkü 4400mhz bile taksanız diğeri 3200 olduğundan 3200 ile çalışır. Tabi bu MHz için belki siz GBı kastetmiş olabilirsiniz.

Aynen hocam GB dan bahsettim, eğer desteklenen 16GB veya üstü destekliyor ise 8GB RAM in yanına daha yüksek bir RAM alabilirim.

Saçma olur. Genelde beraber uyumlu olması iççn 8+8, 16+16 kullanılır. 8+8 8+16 dan daha mantıklı.
Yani, ikiside aynı olsun diyorsunuz. Konu hakkında pek bilgi sahibi değilim ki ilk kez pc kullanmıyorum ama ilk kez pc sahibi olduğum için böyle şeylere dikkat ediyorum ilerde ucuzlar ise 16+16 yaparız. Neyse teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…