Çözüldü Laptop Windows kurulumunda SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

orbion

Decapat
Öncelikle yantınız için teşekkür ederim.
Aynen bu ayarları da yaptım malesef FPS'de değişen bir durum olmadı tam tersine daha cok düşüş yaşamaya başladım.

Orjinal recoverysi vardı yanlışlıkla sildim format atmak zorunda kaldım 18.. sürümlerde yüksek performans seçeneği direk olmadığı için 1703 sürümünü ve düşük sürümlerini kurmayı denedim Rufus'tan GPT UEFI Boot yaptım bu sefer de format ekranında HDD'yi gördü SSD'yi görmedi. Mecburiyetten 1809'u kurdum 18.. li sürümler SSD'yi gördü.
Benim asıl sorunum 17.. li sürümleri kurarken SSD'yi görmüyor bunun için bir çözüm öneriniz var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Makina marka ve modeli ve aynı şekilde SSD marka modeli nedir?
SSD en baştan beri vardı değil mi?
Hocam formatla uğrasıyodum.
Konuyu çözdüm.
Normal Home sürümünün (1809) indirdim sorunsuz istediğim şekilde kurulumu gerçekleştirdim.
Konu amacına ulaşmıştır ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendi bilgisayarınız olsa bu kadar uğraşırdınız. Tekrar teşekkür ediyorum...
Evet hocam görünüyordu SSD'yi Firmware yapmayı denedim olmadı. Markası SK Hynix. Sitesinden tüm araç gereçleri indirdim fakat olmuyor. SSD'de Windows kurulu ondandır diye 1703'ü AHCI da HDD ye kurdum bu sefer programda SSD'yi görmüyor PC normal olarak görüyor. SSD'nin sürücüsünü kurup öyle tekrar Firmware deniycem 1709'da istediğim değil hocam o da aynı 18.. lerle en son 1703 kurtarıyo dediğim performans seçeneğini. SSD neden Firmware olmuyo onu anlamadım cok enteresan

Yaşadığınız sorun anakart üzerindeki denetleyicilerle windows kurulumu sırasında devreye giren donanım bulucuların iletişimsizliğinden kaynaklanıyor. Alternatif olarak DVD sürücü ile kurulumu denemenizi öneriyorum. Windowsun yükleneceği diski seçme adımında sürücü ekle seçeneği ile en az 2 kere elle tarama yaptırdıktan sonra SSD diskinizide görecektir.

Fakat buna rağmen yaşadığınız "tatsızlık" bu kısımla çok ilgili değil sanırım.Tek sorununuz oyun oynarken aldığınız grafik performansı . Bu durumda her oyuncudan kontrol etmesini istediğim standart ayarı sizden de isteyeceğim. Oyun DVR / Game DVR kapalı mı ?

Hocam dvr diye bir seçenek yok fakat oyundaki tüm seçenekleri kapattım kapanmıştır diye düşünüyorum.
Son sürüm Windows'u kur. Performans ayarı kolay.
Admin olarak komut satırına şunu yaz, güç ayarlarında ultimate performance ayarı gözükür:
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
Teşekkür ederim uyguladım Nihai performans diye çıktı şimdi deniyorum tekrardan olumlu yada olumsuz bilgilendireceğim ilginizden dolayı dostlar çok teşekkür ederim...
Admin olarak komut satırına şunu yaz, güç ayarlarında ultimate performance ayarı gözükür:
Hocam oyuna girerken sürekli donmalar meydana geliyor.
Arka planda GTA 5 yüklüyor ondanmıdır diycem etkilemez diye düşünüyorum kurulumdan sonra kapatıp açma işleminden sonra tekrar deneyeceğim.
Hocam pc de CD-ROM girişi yok koymamışlar , harici bir Rom bulup onunla tavsiyenizi deneyeceğim bu gün yani aklım almadı benim.
AHCI da SSD yi görüyor
RAİD de sadece HDD yi görüyor
RAİD de 18.. ve sonrası sürümleri görüyor.
1703 ü bir görse bütün problem ortadan kalkacak.
Hocam görev yöneticisinden bakıyorum oyunu yüklerken işlemciyi %90 100 arasında 3.40 ghz de kullanıyor.
turboyla 3.80 Ghz neden 3.40 bilginiz var mı
Hocam 3.70 GHZ ye falan cıktıgınıda gördüm de bu kadar CPU yu kullanması normal mi ?

Son düzenleme:
CPU'yu aslında o kadar kullanmıyor, frekans üst sınırda sadece, kullanım miktarını görev yöneticisinde görebilirsin ya da başka yazılımlar ile. Daha önce bahsettiğin ama kullanamıyorum dediğin yüksek performans ayarlarında da aynı şekilde CPU üst frekansta bekler.

İşlemcinin TB değeri 3.8Ghz ama tüm çekirdekler için değil, tek çekirdek değeri.

Anladım hocam , peki dengesiz olması normalmi 20 lerden 70 e 90 a cıkması normal mi , önceden oyun vs yüklerken büyük oyunları rahatlıkla oynayabiliyordum bunda öyle olmadı , düşünün ki nfs rivals gibi düşük sistem isteyen oyunda kasıyordu. Yine kasıyor bu oyunda hocam ya Windows 10 un Performans Editions u yükledim kasmasın rahat çalışsın diye olmuyor.
En iyisi 1703 ve altını kurmak olucak ondada kurulum ekranında SSD yi görmüyor nasıl olucak bilmiyorum .

Hocam RAİD'de SSD'yi görmüyor ki. Görse bir yüklesem problem kalmıycak diye düşünüyorum.
Windows 7'yi düşündüm fakat eski kalır diye de bi ihtimali de göz önünde bulunduruyorum.
Recoverysindeki performansı alamadım ne yaptıysam...

Abi şöyle ben bunun Recoverysini sildim 17.. sürümlerinden birisi vardı.
Geri o sürümlerden birini yükleyemedim yüklediğim sürümlerde de o performansı alamadım.
Benim asıl sorunum RAİD'de SSD'yi gösteremiyorum. NVMe özellikli her şeyi senin videolarından inceleyerek yapıyorum yine de olmuyor. AHCI'da görüyor RAİD'de görmüyor. Klonlamayı da yaptım bu sefer sıfırlamakta sorun yaşadım vazgeçtim.
Olmuşken bi kere yapıyım sorunsuz kullanıyım istiyorum ama olmuyor.
Sizce bu durum neyle alakalı olabilir.
Artık RAİD'den vazgeçip HDD'ye istediğim versiyonu kurup oyunları ondan oynasam yine bir FPS düşüşü yaşar mıyım?
Eski performansını bilmesem Windows un kulaklarını tabiki çınlatmam orası ayrı ...

Siz Windows 10 un hangi model ve sürümünü kullanıyorsunuz hocam aynısı kuracağım.
Bir de tüm Driverleri aygıt yöneticisinden güncelliyorum Yonga setini ordan değilde setupla kurmak zorunda bırakıyor bununla alakalı bir durum olabilir mi ?
Birde RAİD den SSD ye değil de AHCI dan SSD ye yada HDD ye kursam oyunlarda düşüş yaşarmıyım ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…