Çözüldü Laptop Windows kurulumunda SSD'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

orbion

Decapat
Öncelikle yantınız için teşekkür ederim.
Aynen bu ayarları da yaptım malesef FPS'de değişen bir durum olmadı tam tersine daha cok düşüş yaşamaya başladım.

Orjinal recoverysi vardı yanlışlıkla sildim format atmak zorunda kaldım 18.. sürümlerde yüksek performans seçeneği direk olmadığı için 1703 sürümünü ve düşük sürümlerini kurmayı denedim Rufus'tan GPT UEFI Boot yaptım bu sefer de format ekranında HDD'yi gördü SSD'yi görmedi. Mecburiyetten 1809'u kurdum 18.. li sürümler SSD'yi gördü.
Benim asıl sorunum 17.. li sürümleri kurarken SSD'yi görmüyor bunun için bir çözüm öneriniz var mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Makina marka ve modeli ve aynı şekilde SSD marka modeli nedir?
SSD en baştan beri vardı değil mi?
Hocam formatla uğrasıyodum.
Konuyu çözdüm.
Normal Home sürümünün (1809) indirdim sorunsuz istediğim şekilde kurulumu gerçekleştirdim.
Konu amacına ulaşmıştır ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendi bilgisayarınız olsa bu kadar uğraşırdınız. Tekrar teşekkür ediyorum...
Bende en güncel haliyle 1809 yüklü.
SSD'n SATA mı? Evet ise AHCI.
RAID ile neden uğraştını da anlamadım, RAIDli bir kullanım yoksa.
Yerin varsa oyununu SSD'ye kurman haliyle mantık olanı.
Hocam ilk öyleydi diye.
NVME diye geçiyor.
GPT.
SATA olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?
256 lık hocam.

Son düzenleme:
M2 NVME Pci-e ise SATA değildir.

SSD marka modelden ne olduğu anlaşılır.AIDA64 ile ya da Windows çalıştır'dan msinfo32 yazarsan disk model bilgisine ulaşabilirsin.
Donanım aygıtları da yardımcı olabilir.
AHCI dan SSD ye kursam ne olur hocam ne gibi sıkıntılarla karşılaşırım.
HDD de SSD de GPT düzeninde.
Sizin tavsiyeniz üzerine ikisinden birine kuracağım.

Makina marka ve modeli ve aynı şekilde SSD marka modeli nedir?
SSD en baştan beri vardı değil mi?
Hocam formatla uğrasıyodum.
Konuyu çözdüm.
Normal Home sürümünün (1809) indirdim sorunsuz istediğim şekilde kurulumu gerçekleştirdim.
Konu amacına ulaşmıştır ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendi bilgisayarınız olsa bu kadar uğraşırdınız. Tekrar teşekkür ediyorum...

Çözüm

Daha öncesinde RAID olarak kullandığınız sistemin böyle olması ilginç gerçekten.

Performans düşmesinin işletim sistemi nedeniyle başıma geldiğinden güncelleme sonrası performans sorununuzu anladım ve yazdım fakat RAID konusunu anlayamıyorum.

Bilgisayarınızdaki RAID yapmak istediğiniz iki SSD'nin de sağlam olduğuna emin miyiz? Yani BIOS'ta sorun çıkartmadan, sıkıntısız bir şekilde RAID ayarını yapmanıza karşın mı sistem kurarken görmüyor? SSD'leri çıkartıp denemeniz mümkün mü?

SSD'yi çıkarıp yeniden taktım hatta SSD'yi görmediği için HDD'yi çıkardım mecbur görür diye yine görmedi.
Sistemimin orjinal recoverysi 1703'dü. Ben de onu kurmaya uğrşıyodum, orjinal 1809'u Windows'un sitesinden indirdim sorunum çözüldü, fakat hala anlamadığım 1703 ve altını neden görmüyor onu çözemedim hocam.
Bilgisayarım-Yönet den SSD'yi görebiliyordum.

Muhtemelen sürücü yanlışlığından dolayı tanıyamıyordu ama kurulumda görmemesi garip. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Güncellemeler konusunda da güncelleme yapmadan önce sisteminize bir geri yükleme noktası oluşturun, ne olacağı belli olmuyor. İşletim sistemi konusu biraz hassas bir konu, bazen size olduğu gibi çok baş ağrıtıyor...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…