Laptop Wireless kart önerisi

MSI GF63 8RD adlı dizüstü bilgisayarımın Wi-Fi kartı dandik olduğundan yeni bir kart satın almak istiyorum. Her kart her sisteme uygun mu, bilmiyorum. 250 TL bütçem var. Olabildiğince kaliteli olsun. USB düşünülebilir.

USB olarak kendi kullandığımı öneririm;
ASUS kalitesi. Isınmıyor, kesilmeler yok, sinyali iyi çekiyor. Kesinlikle USB tarafında TP-Link markasına yönelmeyin çok şikayet var.

Taşıması zor olacak gibi görünüyor. Sabit düzenim olsa iyi aslında.

Bu aletlerin ortalama boyutu bu mu oluyor?

Intel 9560 ve 9260 modelleri gayet iyiler fakat Wi-Fi ac standartını kullanıyorlar. Eğer Wi-Fi ax bir kart isterseniz intel modelleri 300TL fiyatlarında idi son baktığımda.

Taşıması zor olacak gibi görünüyor. Sabit düzenim olsa iyi aslında.

Bu aletlerin ortalama boyutu bu mu oluyor?
Bu üründen elimde mevcut. En yüksek çekim gücüne sahip antenlerle nadiren kullanıyorum o ürünü. Çekim gücü ihtiyacımı öyle karşılıyorum. PC'nin çekim gücünün yaklaşık 2-3 katı mesafeden çekiyor. Tabii görseldeki antenleri kullanmıyorum. Görseldeki antenler senin PC'nin çekim gücü kadar.

Her kart her sisteme uygun mu?
Değil, daha önce Çin'den kart satın almıştım. Çok uygun fiyatlara Wi-Fi kartlar satıyorlar. Windows 8.1 kullandığım için satın aldığım kart hiçbir şekilde çalışmadı. Windows 10'a güncellediğimde yalnızca Wi-Fi özelliğini kullanabiliyorum. Bluetooth gene çalışmıyor. Sanırım sahip olduğun çipsetin desteklemesi gerekiyor. Her kartı her sistemde kullanamazsın + kullandığın işletim sisteminin de desteklemesi ayrı bir sorun. HM87 çipsetim. Burdan bakabilirsin bilgine.

Monster'a mesaj gönderdiğimde cihazımın 9260 Wi-Fi kartını desteklemediğini söylemişlerdi ama W10'da Wi-Fi özelliğinin çalıştığını biliyorum. Araştırmanı kendin yaparsan daha sağlıklı sonuç elde edersin. Belki sorunu BIOS modlayarak da çözebilirsin. Satıcı veya teknik servis çok bilgi sahibi olmuyor bu konularda. Teorik olarak uygun soket olduktan sonra uyumsuzluk sorunları genelde BIOS modlanarak veya yazılım destekleriyle çözülebiliyor. PCIe SSD desteği olmayan ama soketi bulunan anakartlarda BIOS modlanarak o destek verilebiliyor. Ayrıca her Wi-Fi kartın PIN'leri de aynı değil. PIN'lere de dikkat etmen gerekiyor. Kart yuvasına girmeyebilir yoksa.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-09-07 at 15.08.24.jpeg
    58,4 KB · Görüntüleme: 69
  • WhatsApp Image 2020-09-07 at 15.08.48.jpeg
    56,5 KB · Görüntüleme: 71
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…