Son yorumunuzu görmesem ben de işlemci değişiminden bahsedecektim ama biraz düşündükten sonra elinizdeki dizüstü bilgisayara yatırım yapmanın ne kadar mantıksız olduğu ortaya çıkıyor.
i7 2670QM, ortalama 300 TL bir fiyata sahip eğer vergileri katmazsak.
8GB RAM eklemek için büyük ihtimalle 2x4 GB RAM satın almak zorunda kalacaksınız. Bu da sepetimize ortalama 200 TL gibi bir fiyat ekleyecek.
Ayrıca alacağınız ekran kartını bilgisayarınıza bağlamanıza yarayacak eGPU aparatına ise düz olarak 200 TL diyorum.
Böyle kötü ve eski bir dizüstü bilgisayara sırf GTA 5 oynayabilmek için 700-800 TL masraf yapmak bence akıl karı değil. Üstüne bu hesaplarda ekran kartı bile yok.
GTA 5 fazla sistem özelliği isteyen bir oyun değil. Belki elinizde kalan eski parçaları satınca üstte yaptığım masraf biraz hafifliyor ama yine de yeterli değil. Ben sizin yerinizde olsam o bilgisayarı satar ve yerine masaüstü sistem toplamaya çalışırdım. Üstte yaptığım hesaba alacağınız ekran kartını ve elinizdeki bilgisayarın ikinci el satış fiyatını eklersem 2000 TL gibi bir miktara ulaşabilirsiniz. 2000 TL'ye de monitörsüz ortalama bir sistem toplanabilir. Tabi ki son karar yine size ait.