Benim diskler konusunda hiçbir bilgim yok arkadaşlar. Aklımda şu an bütçeme göre 2 model var aşağıya link bırakıyorum. Bende laptop var ve uyumlu mudur, uyumsuz mudur hiçbir fikrim yok yardımcı olur musunuz? Bir de şu anlık HDD Caddy aparatını almayı düşünmüyorum.
Gigabyte 120GB 500MB-380MB/s 2.5" SATA3 SSD en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
www.hepsiburada.com
Bu 2'sinin arasında fark var mıdır?
Sistemi aşağıya bıraktım. Ekran kartı NVIDIA GT 540M ama çalışmıyor. Intel HD Graphics 3000 kullanıyorum. Ve şu an %100 disk kullanım sorunu var. SSD alırsam bu sorun da düzelir mi?
Patriot Burst PBU120GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Patriot Burst PBU120GS25SSDR 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
Vay be. Easynote TS11 HR. Bunun i7-2670qm işlemcili halini 8 yıl kullandım. Chipset bozulduğu için benimkinde de harici GPU çalışmıyordu.
SATA SSD takılır bu cihaza. Ancak kendisi SATA2 destekli olduğu için SSD'ler tam hızla çalışmayacak. Yine de kayda değer performans artışı olur. Model olarak sizin verdiğiniz Gigabyte veya aşağıya öneri olarak yazılan Patriot ve Apacer olabilir.
Vay be. Easynote TS11 HR. Bunun i7-2670qm işlemcili halini 8 yıl kullandım. Chipset bozulduğu için benimkinde de harici GPU çalışmıyordu.
SATA SSD takılır bu cihaza. Ancak kendisi SATA2 destekli olduğu için SSD'ler tam hızla çalışmayacak. Yine de kayda değer performans artışı olur. Model olarak sizin verdiğiniz Gigabyte veya aşağıya öneri olarak yazılan Patriot ve Apacer olabilir.
Kağıt üstünde iyi gözüküyorlar da şu aralar Patriot Burst çok öneriliyor. Yani uygun fiyatlı SSD'ler içinde en iyisi olsa gerek ki son 1-2 aydır ne zaman birisi SSD tavsiyesi istese adı veriliyor. Bence onu alın. Performans olarak o bilgisayarda hiçbirinin diğerine göre bariz üstünlüğü yok. Çünkü SATA SSD'lerin çoğu performans olarak benziyor. En önemli iki kriter ücret ve dayanıklılık.
Kağıt üstünde iyi gözüküyorlar da şu aralar Patriot Burst çok öneriliyor. Yani uygun fiyatlı SSD'ler içinde en iyisi olsa gerek ki son 1-2 aydır ne zaman birisi SSD tavsiyesi istese adı veriliyor. Bence onu alın. Performans olarak o bilgisayarda hiçbirinin diğerine göre bariz üstünlüğü yok. Çünkü SATA SSD'lerin çoğu performans olarak benziyor. En önemli iki kriter ücret ve dayanıklılık.
Windows'u SSD'ye kurmazsan aldığınızın bir anlamı olmaz. Sistemi SSD'ye kurun ve SSD'yi harddiskin yerine doğrudan SATA portuna takın. Bazı kişilerin zaman zaman optik okuyucu yerine aparatla takılan sürücülerden işletim sisteminin açılamaması durumu ile karşılaştığını okudum. Belki sizde de öyle problem olabilir. Ancak sistem açıldıktan sonra sorun olmaz. Dosyalara erişilebilir ve oyunlar çalışır. Yani optik okuyucu yerine mümkünse HDD koymayı düşünün. SSD'yi kapak altına HDD'yi çıkarttığınız yere takmanızı tavsiye ederim.